Actualitate, Politic

Ciolacu: „PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie…”

La o zi după ce premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a depus la Parlament programul de guvernare și lista miniștrilor, liderul Partidului Social Democrat a ieșit cu un mesaj pe un ton categoric.

„PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor!”, susține Marcel Ciolacu, duminică, pe o rețea de socializare.

Ciolacu: Nu mai majorează deloc pensiile, nici măcar cu infimul 6% pe care-l anunța cu mândrie Turcan

Președintele formațiunii social-democrate aduce în discuție cele 10 puncte pe care PSD-ul le-a transmis premierului desemnat, măsuri ce vizează domeniul sanitar, economic și social, pe care ar fi vrut să se regăsească în programul de guvernare, dar și situația pensiilor, precum și a alocațiilor copiilor.

Iată ce subliniază Ciolacu:

„Nu există niciuna dintre cele 10 măsuri urgente pe care i le-am transmis premierului desemnat.

Nu mai măresc deloc #salariulminim, nici măcar cu acel 8% promis de Cîțu după ce s-a văzut cu sindicatele și patronatele.

Nu mai cresc deloc #alocațiile copiilor, nici măcar cu unica tranșă de 20% pe care Vîlceanu o anunța acum câteva zile pentru ianuarie 2022.

Nu mai majorează deloc #pensiile, nici măcar cu infimul 6% pe care-l anunța cu mândrie Turcan.

În schimb, introduc noi taxe pentru românii din Diaspora. Exact acele taxe eliminate de PSD când a fost la guvernare!”, scrie Ciolacu, pe Facebook.

Președintele PSD-ului menționează, totodată, faptul că luni va propune colegilor săi din conducerea partidului „să decidă votul nostru pentru noul cabinet gândindu-se doar la asta: viața românilor ar deveni și mai grea, dacă acest guvern ar aplica asemenea decizii aberante!”

Moșteanu: USR nu va vota un guvern minoritar PNL

În tot acest context, deputatul Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvînt al USR-ului, a lansat săgeți în direcția actualei conduceri a liberalilor, acuzând că „PNL a refuzat din start discuțiile cu USR despre refacerea coaliției de guvernare”.

Moșteanu susține că „PNL nu a negociat nimic cu USR zilele astea. Am simțit ostilitatea Președintelui Klaus Iohannis și a PNL încă de la început. Rupți total de nevoile românilor, „echipa câștigătoare” se încăpățânează să țină captivă România unor orgolii mărunte. În România reală pe care ei nu o mai văd, sute de oameni mor zilnic de COVID, inflația a ajuns la un nivel istoric, prețurile au explodat, iar criza energetică internațională a lovit marile orașe, lăsat cu datorii istorice.

Crizele din România ar fi trebuit să-i responsabilizeze, însă pentru PNL a fost mai important să convingă PSD, decât USR. Singura șansă de a trece guvernul minoritar PNL este să fie votat de PSD”. Totodată, deputatul a precizat negru pe alb, în mesajul transmis sâmbătă seară, pe 30 octombrie, că „USR nu va vota un guvern minoritar PNL”.

 

Sursa: Ziarul National 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile