Actualitate, Economic

Cîțu: ”Avem cele mai ieftine alimente din UE”- Despre cele mai mici salarii din UE, premierul nu suflă un cuvânt

Cîțu le dă în cap românilor cu statistica Eurostat.

În contextul în care, în ultima vreme, s-a vorbit în spațiul public despre scumpiri, de la 1 iulie (VEZI AICI), subiect privit cu temere de majoritatea românilor, mai ales în contextul problemelor generate de pandemia COVID, Florin Cîțu a ieșit la rampă cu un mesaj cât se poate de optimist. Din care să reiasă că la noi în țară sunt cele mai accesibile prețuri la alimente, din Uniunea Europeană. Dar ce a ”uitat” premierul Cîțu să spună e că tot în România sunt și printre cele mai mici salarii din UE.

Premierul a decis să mai ”spulbere” un fake news, de această dată nemaifiind vorba despre PNRR (Planul Național de Reziliență și Redresare-n.n), cum se întâmplase săptămânile trecute, până ca PSD-ul să anunțe – și între timp să și depună – o moțiune de cenzură la adresa Guvernului Cîțu.

Ce arată cifrele Eurostat

”EUROSTAT confirmă – în România sunt cele mai IEFTINE alimente din UE!”, sună mesajul pe care l-a transmis premierul Cîțu, miercuri, 23 iunie, pe Facebook, postat și pe pagina oficială de Facebook a Guvernului României.

Există și o adăugire la această concluzie: ”P.S. Așa mai omorâm un fake news despre «explozia» prețurilor.”

Cîțu, săptămânile trecute: Crește puternic PUTEREA DE CUMPĂRARE a românilor!

Nu e singurul mesaj în notă optimistă pe care l-a transmis premierul, pe teme economice, în ultima perioadă. Astfel, în urmă cu aproape două săptămâni, printre vizite de lucru făcute în țară, Florin Cîțu – despre care deja se știe că aspiră la șefia PNL-ului, motiv pentru care candidează la Congresul din toamnă – a adus în discuție cifre anunțate de Institutul Național de Statistică (INS), cu privire la puterea de cumpărare în rândul românilor:

”Crește puternic PUTEREA DE CUMPĂRARE a românilor!

INS a anunțat ieri:

„Aprilie 2021 comparativ cu Aprilie 2020
▪ Comparativ cu luna aprilie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 11,9%.”

Așa arată o revenire în forță a unei economii după cea mai mare criza economică din ultima sută de ani.

Dar și mai important INS a anunță o creștere semnificativa a puterii de cumpărare cu 8.4%.

„Câştigul salarial în raport cu evoluţia preţurilor de consum
▪ Indicele câştigului salarial real a fost 108,4% pentru luna aprilie 2021 față de aceeaşi perioadă a anului precedent.”

Acest lucru înseamnă că veniturile românilor cresc cu adevărat, nu doar pe hârtie.

Cu un venit mai mare se pot cumpăra, pe bune, mai multe lucruri”, scria,. între altele, Cîțu, pe pagina sa de Facebook, pe 12 iunie.

 

Sursa: National.ro 

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Cetatean
Cetatean
3 ani în urmă

Cîțu se gandeste numai la Clanul pe care-l reprezinta, a facut bani prin coruptie si devalizare, daca nu ajungea premier la ora asta infunda puscaria, are dosare penale pe rol care se pot piarde pana i-si termina mandatul. Au romanii o vorba fura atat incat sa ajunga si pentru cei care impart dreptatea.