Actualitate, Politic

Cîţu l-a demis pe ministrul Finanţelor. Alexandru Nazare, revocat din funcţie.: „ A refuzat să-și dea demisia”

Florin Cîţu l-a demis, joi, pe Alexandru Nazare de la ministrul Finanţelor, după o evaluare pe care premierul susţine că a început-o acum 6 luni.

Motivul principal al revocării din funcţie este că la Ministerul Finanţelor sunt proiecte întîrziate, însă Cîţu a specificat că „sunt mai multe lucruri”.

Revocarea a fost trimisă la preşedintele Klaus Iohannis. Cîţu va prelua interimar funcţia de ministrul al Finanţelor.

Premierul Florin Cîţu a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis aprobarea revocării din funcţie a ministrului de Finanţe Alexandru Nazare după ce acesta a refuzat să îşi dea demisia, la solicitarea premierului.

„Am făcut o evaluare la şase luni de zile, sunt mai multe lucruri, dar pe scurt cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanţelor. Domnul ministru a avut posibilitatea să îşi dea demisia, a preferat să fie revocat”, a declarat premierul, după şedinţa de guvern.

Florin Cîţu a anunţat că a cerut în coaliţie demisia ministrului Finanţelor. „Acesta ne-a informat că nu doreşte să-şi dea demisia şi preferă să fie revocat. Astăzi, după încă o discuţie cu membrii coaliţiei, am transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor”. Cîţu a anunţat că va prelua el intermiar funcţia de ministru al Finanţelor.

Acesta a vorbit şi despre motivele care au stat la baza acestei decizii.

Cîţu l-a demis pe ministrul Finanţelor. Alexandru Nazare, revocat din funcţie. „La Finanţe, avem proiecte întârziate”

Sursa: Mediafax

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile