Actualitate, Politic

Cîțu și Arafat: „Cei testați nu mai au acces în spațiile HoReCa și culturale fiindcă se pot îmbolnăvi și ajunge la spital.” ȘI VACCINAȚII NU?

Florin Cîțu a anunțat, joi seara, că, la nivelul CNSU, s-a luat decizia ca persoanele care au teste negative să nu mai aibă parte de aceleași beneficii ca cele vaccinate sau trecute prin boală. Motivul ar fi că cei care sunt testați pot face boala și pot ajunge la spital. Premierul este și șeful formal al CNSU, toate hotărârile acestei structuri purtând semnătura lui, deși Raed Arafat decide tot. Ce nu spune Cîțu e că și vaccinații fac boala și ajung la spital – ultimele zile au fost pline de relatări despre vedete internate cu Covid în ciuda vaccinării lor cu două doze de ser experimental Covid.

 

„Cei testați pot ajunge la ATI. Este o decizie de management al riscului”, a spus Florin Cîțu la TVR 1, potrivit Știri pe Surse.
„Sunt două modificări, cea referitoare la școli și am spus acolo că rămân cu prezență fizică (peste 6 la mia de locuitori – n.r.) și vor fi acele teste noninvazive care se vor face și decizia va fi de la Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, dacă de două ori pe săptămână sau o dată pe săptămână. Și cealaltă decizie este doar o modificare, peste 6 la mie păstrăm activitățile așa cum sunt, și pentru HoReCa și săli de sport și alte activități, dar scoatem partea de testare, trecut prin boală și vaccinat, pentru acces. Ni se spune de la specialiști că e mai sigură această variantă, cei care sunt testați se pot îmbolnăvi și pot lua și atunci pot să ajungă în ATI, există acest risc, se îmbolnăvesc și nu se știe cum va evolua boala”, a explicat Cîțu decizia CNSU, pe textul căreia se află și semnătura lui.
Premierul a anunțat și că portul măștii în aer liber va fi obligatoriu în locurile aglomerate, acolo unde rata de incidență depășește 6 la mia de locuitori.
În această situație, persoanele care vor să meargă la restaurante, baruri, teatre, cinematografe, nunți sau botezuri și au un test Covid negativ nu vor mai avea acces în aceste locuri până când incidența va scădea sub 6 la mia de locuitori.
Sursa:Vlad Pârău/ ActiveNews 
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile