Florin Câțu vs Vlad Voiculescu
Actualitate, Politic

Cîțu vs Voiculescu. Premierul trimite corpul de control la Ministrul Sănătății. Cifrele în context COVID nu corespund

Odată cu începerea lunii martie, Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut publice în premieră de la debutul pandemiei, datele legate de numărul de teste COVID făcute în fiecare judeţ. Mai mult, au fost publicate și date despre vaccinare și pacienții internați.

Deoarece au fost multe nereguli în cifre, Premierul Florin Cîțu îi cere ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, documente care să arate legalitatea în privința datelor despre vaccinare și testare pe care le-a făcut publice.

Spălare pe mâini

Totuși, premierul nu aruncă cu noroi, ci încearcă să îl scoată pe Ministru spunând că „există posibilitatea să fii făcut publice unele informații în lipsa unor avize obligatorii.”. Probabil aceste afirmații sunt făcute pentru a avea credibilitate în fața oamenilor și a nu deconspira informațiile comunicate până acum.

Voiculescu spune că datele sunt corecte și că este importantă transparența. „Numărul de teste trebuia să fie publicat cu mult timp înainte, cred că e un lucru pe care îl așteptam cu toții.”

În același timp, cifrele comunicate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) și cele transmise de Ministrul Sănătății nu sunt nici măcar apropiate ca numere. De exemplu, în cazul gradului de ocupare ATI COVID, GCS spune că sunt 1093 de pacienți și Ministrul spune că sunt doar 221.

Etapa treia începe în aprilie

Chiar dacă etapa a III-a de vaccinare începe în prima zi a lunii aprilie, în Cluj-Napoca, conform datelor distribuite de Ministrul Sănătății, Centrul de vaccinare deschis la școala generală „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a vaccinat 12,5% dintre persoanele eligibile în etapa a III-a. Ce se poate deduce din aceste greșeli enorme de date? De ce s-au vaccinat alte persoane mai repede? Cum este posibil ca cifrele să fie atât de diferite și de ce nu este ținută evidența corect de toate instituțiile?

Piperea concluzionează

Gheorghe Piperea
Avocatul Gheorghe Piperea

„Voiculescu a făcut publice niște date referitoare la testare, infecții și internări pe care Cîțu le dorea secrete. Cîțu trimite corpul de control pe capul lui Voiculescu, probabil la ordinul furios al lui Arafat. Sau al lui Werner. Ceea ce devoalează marea regie a cifrelor și, în genere, a p(l)andemiei. Coroborată cu reacția lui Voiculescu la aflarea dezvăluirilor șocante ale asistentului de la Sibiu despre posibilele crime de la ATI (în urma cărora VeVeVe a trimis rapid un corp de control să verifice acuzațiile, în paralel cu cercetările penale pentru omor făcute de procurori)”, scrie avocatul Piperea pe pagina personală de Facebook.

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile