Actualitate

O clădire din Torino locuită de muncitori români și albanezi s-a prăbușit în urma unei explozii – Un cetățean român, în stare gravă (+video)

O clădire cu două etaje din oraşul Torino (Italia), locuită de muncitori albanezi şi români, s-a prăbuşit în urma exploziei unei butelii. Incidentul s-a soldat cu moartea unui copil de 4 ani, iar alte persoane au fost rănite.

Potrivit presei din Italia, citate de Hotnews.ro, explozia în clădirea cu apartamente aflată la marginea oraşului Torino s-a produs marţi. Un băieţel de 4 ani, Aron, şi-a piedut viaţa, iar părinţii săi – albanezi – au fost grav răniţi.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat miercuri că în imobilul prăbuşit locuiau trei cetăţeni români. Unul dintre aceştia a fost rănit şi este în stare gravă la spital. Starea de sănătate a celorlalţi doi cetăţeni români este bună, iar autorităţile locale le vor asigura temporar cazarea.

MAE menţionează că reprezentanţii oficiului consular sunt în contact cu românii afectaţi şi cu familiile lor, iar Consulatul General al României la Torino continuă dialogul cu autorităţile locale şi cu unitatea medicală unde a fost transportat românul rănit, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară.

Reprezentanţii ministerului adaugă că reprezentanţii oficiului consular sunt în contact cu cetăţenii români afectaţi şi cu familiile lor, aceştia fiind asiguraţi de întregul sprijin consular, conform competenţelor legale.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile