Actualitate

CNAS avertizează cu privie la vaccinul AstraZeneca. Pruduce tromboză și coagulare a sângelui

CNAS informează în mod oficial că vaccinul produs de AstraZeneca prezintă risc de formare a trombozei și coagulare a sângelui după administrarea acestuia.

Textul CNAS

„Ne sunt aduse la cunoștință măsurile întreprinse de ANMDR și compania AstraZenca Pharma SRL, pentru înștiințarea profesioniștilor din domeniul sănătății cu privire la „riscul de trombocitopenie și de tulburări de coagulare” în asociere cu administrarea vaccinului COVID-19- Vaccine AstraZeneca.
Vă rugăm să dispuneți toate măsurile necesare pentru informarea profesioniștilor din domeniul sănătății prin afișarea pe pagina electronică a casei de asigurări de sănătate a documentului „COVID 19 Vaccine Astra Zeneca: Risc de trobocitopenie și de tulburări de coagulare”.
Într-un interviu acordat ziarului italian Il Messaggero, Marco Cavaleri, șeful strategiei pentru vaccinuri de la Agenția Europeană a Medicamentului, a spus că este”clar că există o legătură cu vaccinul, dar încă nu știm ce cauzează această reacție”.

EMA și vaccinul AstraZenca

Oficialul EMA a spus că există un număr mai mare de cazuri de tromboze cerebrale (coagulare a sângelui în creier) în rândul persoanelor mai tinere vaccinate decât era de așteptat, comparativ cu populația generală.

Cu toate acestea, EMA a insistat încă de săptămâna trecută că ”legătura cauzală cu vaccinul nu este dovedită” și continuă să recomande oamenilor să se vaccineze. ”EMA este de părere că beneficiile vaccinului AstraZeneca în prevenirea COVID-19, cu riscul asociat de spitalizare și deces, sunt mai mari decât riscurile de efecte secundare”, a declarat agenția într-un comunicat publicat pe 31 martie.

El a precizat, totodată, că săptămâna aceasta EMA va emite o evaluare actualizată. ”Încercăm să obținem o imagine precisă a ceea ce se întâmplă, pentru a defini în detaliu acest sindrom cauzat de vaccin. În următoarele ore, vom spune că există o legătură, dar trebuie totuși să înțelegem cum se întâmplă acest lucru”, a spus Cavaleri.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile