Actualitate, Politic

Constanța: Au murit nouă din cei zece pacienți internați la ATI Covid la Spitalul de Infecțioase. Erau pe pat: Ar fi putut fi legate de pat? De ce nu au încercat să iasă? (+video)

Șeful ISU Constanța, Cristian Amarandei, a declarat că nouă din cei zece pacienți care erau în secția ATI Covid a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța au decedat și că au fost găsiți în pat. Ar fi putut fi legate de pat? De ce nu au încercat să iasă? Nici nu au avut șansa să scape?Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, Stela Halichidis, a declarat, vineri, că unitatea medicală avea toate avizele legale, iar defecţiunile depistate anterior de către ISU au fost remediate.

El a declarat că nu au fost găsite victime în alte zone ale spitalului. Toate victimele au fost identificate, a spus Amarandei.

„Pompierii au intrat și pe geam și pe ușă. Toate victimele erau în pat. Vorbesc de pacienți decedați. Nu au fost cadre medicale rănite”, a afirmat șeful ISU Constanța.

Amarandei a adăugat că în februarie a fost un control la toate unitățile medicale, în special la cele care asigurau suport Covid, că au fost găsite nereguli și s-au aplicat sancțiuni.

„Spitalul de Boli Infecțioase funcționa conform normelor la data dării în exploatare. Nu m-am uitat pe documente, ca să văd dacă funcționa sistemul de detectare fum.

Când am ajuns, era oprită instalația de alimentare cu oxigen”, a spus Amarandei.

Pentru a stabili cauzele izbucnirii incendiului vom cerceta toate aspectele, a adăugat el.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile