Actualitate

CONTEXTUL în care medicii scapă de MALPRAXIS în cazurile COVID-19. USR a făcut propunerea

În cazurile de malpraxis care privesc persoanele infectate cu coronavirus medicii vor fi exonerați de răspundere civilă. Acest lucru este posibil dacă nu sunt de specialitate medici infecționiști sau pneumologi, măsura fiind propusă într-un proiect de lege inițiat de către grupurile parlamentare ale USR.

USR propune ca răspunderea civilă să nu se mai aplice acestor medici care au specialități diferite în situația în care este decretată starea de urgență sau starea de alertă.

Proiectul de lege

„Pe cale de consecinţă nici asigurarea de răspundere civilă profesională nu acoperă riscurile rezultate din exercitarea profesiei pentru medicii care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 depăşindu-şi limitele specialităţii, ca atribuţie obligatorie de serviciu. Așadar, prin prezenta propunere legislativă intenţionăm să ameliorăm aceste neajunsuri medico-legale ivite pe perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă, în contextul unui eveniment excepţional — pandemia cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile