Actualitate, Politic

Cosmin Prelipceanu susține că a fost amenințat cu moartea – După ce a spus că școala trebuie să-i scape pe copii de părinți, acuză presa de manipulare (+video)

După ce a făcut o afirmație șocantă, care a scandalizat opinia publică, realizatorul TV Cosmin Prelipceanu, de la Digi 24, susține că a fost amenințat cu moartea. Prelipceanu acuză presa că ar fi trunchiat afirmațiile sale și publică el însuși un transcript din emisiune, reușind doar să demonstreze că în spatele revoltei colective nu stă „post-adevărul”, așa cum susține, ci doar propriile cuvinte.

„O știre senzaționalistă plecată de la o trunchiere a adevărului a aprins spiritele până la paroxism. În numele adevărului, vă rog să găsiți mai jos argumentele mele și, la finalul articolului, scuzele mele pentru cei care au avut de suferit din cauza acestei neînțelegeri”, scrie Prelipceanu pe Digi24.ro.

În continuare, realizatorul TV îi acuză pe alții de manipulare, scuzele sale referindu-se la o așa-zisă neînțelegere, nu la enormitatea celor afirmate în direct.

„Dar, de fapt, povestea noastră este despre post-adevăr. În care oamenii nu se mai ascultă. Etichetele sunt gata pregătite. Concluziile sunt trase chiar înainte ca evenimentele să se producă. Ziariștii sunt în căutare de senzațional, nu de adevăr. Ei au nevoie de stimuli cu care să îi șocheze pe cititori. Știrile trebuie să scandalizeze, să scoată din sărite, să îi invite pe oameni să urască, să înjure cu patimă, nu să-i ajute să știe și să înțeleagă. Cum să nu fie senzațională, de mare trafic, o știre despre un Prelipceanu ieșit din minți, care face apel să fie separați copiii de părinți? Cum să lași adevărul să distrugă o așa bunătate de știre?

Pentru că, dacă cineva ar fi vrut adevărul, atunci măcar ar fi ascultat tot fragmentul din emisiune, în care subiectul era deficitul de educație, nu vaccinarea, cum greșit a fost prezentat. (…)

Concluzia acestei întâmplări ține tot de post-adevăr. Dacă noi, consumatorii de știri, deschidem site-urile ca să ne scandalizăm și să avem pe cine înjura, eventual chiar și pe cine să amenințăm cu moartea, site-urile vor avea toate motivele să ne răspundă așteptărilor. Ok, este și acesta un mod de a trăi și de a interacționa cu lumea. Dar odată cu el ne asumăm și lipsa de soluții. Ele nu au cum să apară dacă nu ne ascultăm unii pe alții, dacă nu suntem de acord că merită respect și cineva care are o altă părere și că părerea aceea chiar trebuie ascultată, ne vom complace în ciorba noastră caldă a unei țări, a unei comunități în care niciodată nimic nu e bun și niciodată nimic nu va merge”, scrie Prelipceanu.

Editorialul integral, pe digi24.ro.

În final, realizatorul TV publică transcriptul fracmentului de emisiune, reușind doar să arate că nu a fost nimic scos din context:

Sorin Câmpeanu (SC): Are rost să vă spun că între aceste 350 de petiții cel puțin 200 denotă o lipsă de educație, un respect minim la nivel uman. Nu față de un profesor, ci față de un …

Cosmin Prelipceanu (CP): Conțin înjurături, da? Asta ne spuneți.

SC: Da.

CP: Ați primit petiții care conțin înjurături.

SC: Da. Da.

CP: Știm. Că asta primim în fiecare zi.

SC: Nu pun accentul decat pe lispa de educație.

CP: Dacă suntem într-o țară în care o treime din oameni s-au vaccinat, în condițiile în care sunt atâția care mor în spitale, este absolut clar că avem un deficit de educație. Cred ca nu mai avem nevoie de înjurăturile pe care le primiți dumneavoastră în petiții. Nu e clar că avem o problemă de educație? Oamenii în țara asta nu reușesc să înțeleagă că sunt în pericol de moarte.

SC: Din păcate.

CP: N-ar fi bine ca măcar de copiii lor să avem grijă? Măcar copiii lor să înțeleagă asta. Asta ar trebui să facă școala. Să-i scăpăm pe copii de părinții lor. Asta trebuie să facă școala.

SC: Nu pot să fiu părtaș la această afirmație.

CP: Ba da. Vă spun eu. Asta ar trebui să facă școala.

 

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile