Actualitate, Social

COVID/ Nunți reprogramate de 6 ori. Haos în domeniul organizărilor de evenimente. Patronii se revoltă

Cei care sunt patroni ale sălilor de evenimente și furnizări de servicii pentru nunți, botezuri, majorate sau ate sărbători dau statul în judecată. Totul se întâmplă în Bihor, unde proprietarii spun că sunt discriminați față de restaurante și cafenele. În acest proces sunt implicați peste 30 de antreprenori.

Proces în instanță

„Am înaintat pe rolul Curții de Apel prin care solicităm și noi să nu fim discriminați, să putem să deschidem restaurantele noastre pentru că în fond suntem restaurante legale, la o capacitate de cât prevede legea.Precizez că nu am primit ajutoare, eu am depus un proiect dar nici în ziua de astăzi nu am obținut niciun leu de la stat pentru susținerea societății.”, a povestit pentru Antena 3 Simona Dume, administrator sala de evenimente.

„Cei cu sălile de evenimente până la urmă au dorit să aibă și ei același tratament juridic că și cei care dețîn restaurante. În acest sens ne-au contactat să deschidem o acțiune în instanța să anulăm hotărârea de guvern prin care se restricționează desfășurarea de evenimente private.”, a precizat avocatul Ionuț Iștoc.

„Industria asta cred că a fost cea mai afectată industrie și trebuie să mărturisesc că suntem disperați pentru că nu avem orizont de timp. Avem miri care și au reprogramat pentru a cincea sau a șasea oară evenimentul.”, susține Marius Matei, administratorul unui alt salon.

„Guvernul gestionează prost”

Durerea mea este că acest guvern gestionează foarte prost tot ce se întâmplă cu pandemia și cu artiștii. În momentul în care am cerut ajutorul de stat nu m-am încadrat., spune Mihai

Anteprenorii au înaintat deja o plângere împotriva hotărârii de Guvern care interzice desfășurarea acestor petreceri. Ei spun că li se vor alătură și colegi din alte județe.

Sursa: Antena 3

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile