Actualitate

CovIDioții distrug economia în planurile unui nou sistem de sclavi: Patronii de restaurante se așteaptă la clienți mai puțini: E absurd să dai 45 de euro pe test ca să mănânci de 50 de lei

Capitala a depășit pragul de 3 infectări la mia de locuitori și certificatul verde va fi obligatoriu. Regula urmează să fie confirmată într-o ședință a comitetului local pentru situații de urgență. Cei care s-au vaccinat, au un test negativ sau au trecut prin boala vor putea merge la restaurant, la cinema, la sala de sport și la petreceri. În sălile de jocuri de noroc intră doar cei vaccinați. La mall, accesul este liber.

Odată cu intrarea în scenariul roșu, bucureștenii o să depindă de certificatul verde atunci când ies în oraș.

Codul QR necesar pentru a intra într-un restaurant, cafenea sau la cinema, poate să fie obținut pe site-ul certificat covid.gov.ro, dacă sunt introduse adeverința de vaccinare, dovada trecerii prin boală sau un test negativ pentru COVID-19.

Certificatele verzi o să fie verificate la intrarea în local. Angajații restaurantelor și-au descărcat aplicațiile care vor arăta dacă un document este fals sau nu, dar se așteaptă să scadă numărul oamenilor care le trec pragul.

Dragoș Panait, manager de restaurant: „Cred că este puțin absurd pentru cineva să meargă să își plătească un test de 45 de euro că să vină să mănânce într-un restaurant ca să mănânce cu 50 de lei 70 de lei și uitându-ne la procentul de vaccinați în România, care este destul de mic, cred că va fi o scădere semnificativă. Personalul în HoReCa… există o gaură destul de mare. Sunt poziții pe care nu le avem acoperite. Este cu atât mai greu să găsim o persoană care să se ocupe de acest aspect, să verifice clienții la intrare”.

Certificatul verde este obligatoriu și pentru copiii mai mari de 6 ani. Noile restricții nu se aplică însă în mall-uri, unde se poate intra și fără certificat verde.

Cât despre restaurantele din mall-uri, nici măcar premierul nu știe care sunt regulile.

Reporter: În restaurante e nevoie de certificat, în mall-uri nu. Dar la food court cum e?

Florin Cîțu: „Am uitat că în mall sunt food courturi și intri în mall și apoi te duci acolo. Mai sunt câteva reglementări pe care trebuie să….”

În cazul în care nu sunteți vaccinați, puteți obține documentul cu ajutorul unui test rapid, însă el trebuie făcut într-o clinică acreditată care să îl introducă în baza de date a DSP. La fel se întâmplă și cu cei care au trecut prin boală. Dacă nu aveți o decizie a Direcției de Sănătate Publică, atunci nu o să primiți certificatul verde.

Prefectul are la dispoziție 48 de ore să convoace comitetul pentru situații de urgență, în care noile restricții trebuie să fie aprobate.

Sursa: Digi24

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile