Actualitate, Politic

Cozmin Gușă anunță că mai e doar un pas până la suspendarea lui Klaus Iohannis:”‘A mimat consultări cu partidele și a ajuns cu spatele la zid”

Analistul politic Cozmin Gușă anunță că președintele Klaus Iohannis mai are doar un pas până la suspendarea sa.

Gușă spune că șeful statului a mimat consultările cu partidele parlamentare, iar asta i-ar putea aduce suspendarea din funcție.

„IOHANNIS A MIMAT CONSULTĂRI CU PARTIDELE ȘI-A AJUNS „PAS CU PAS”, CU SPATELE LA ZID. MAI ARE UN PAS PÂNĂ LA SUSPENDARE.

Toți cei care mai aveau îndoieli că Iohannis este nu doar amator politic, dar și dominat de o încăpățânare vecină cu prostia, pot constata asta acum, în urma a două nominalizări de prim-ministru, despre care se observă lesne că s-au făcut fără consultarea reală a partidelor. KWI s-a prefăcut că respectă Constituția organizând consultări, dar în final observăm lesne că n-a ținut cont deloc de poziția partidelor referitor la formatarea unei majorități. Și astfel a încurcat treburile în mod grav, cu crizele suprapuse peste capetele noastre, ajungând acum într-o fundătură.

„Klaus Iohannis și-a pierdut astfel autoritatea necesară pentru a vectoriza mediul politic înspre o soluție corectă”

Practic singurul pilon de susținere pentru propunerile sale a rămas UDMR-ul, care e de acord cu orice-i asigură rămânerea la guvernare. Liberalii se opun aproape pe față propunerii Ciucă, care devine acum evident că n-a fost a lor, ci încă un dictat al lui Iohannis, iar PSD-ul joacă deocamdată dur și responsabil, semnalizând puternic că nu susțin în orice condiții propunerile lui KWI. USR-ul nu are cum să-i mai facă pe plac președintelui (care între timp i-a și demonizat), în condițiile în care am explicat de mai multe ori că tot demersul lor din ultimele două luni a fost orientat anti-Iohannis. AUR-ul a rămas inflexibil și cere suspendarea președintelui pe motivul perpetuării iresponsabile a crizei, și n-ai cum să nu le dai dreptate în fața evidențelor. În plus, Orban si-ai lui se pregătesc să părăsească azi-mâine bărcuța prezidențială, grav avariată oricum. Ăsta este tabloul clar și pe scurt al situației la zi, în care tot omul pricepe că Iohannis a acționat ca un demolator.

Din păcate pentru el, și mai ales pentru noi, KWI și-a pierdut astfel autoritatea necesară pentru a vectoriza mediul politic înspre o soluție corectă, iar asta se întâmplă și pe fondul în care cca 85% dintre români dezaprobă activitatea prezidențială. Pare evident astfel că soluția este azi doar la partidele parlamentare, care-ar trebui să negocieze rapid o soluție, s-o agrementeze și s-o semneze, impunându-i-o astfel unui președinte depășit și abulic. Și abia în momentul în care Iohannis ar refuza-o, suspendarea sa ar deveni o necesitate.”, spune Cozmin Gușă.

Sursa: Bugetul.ro 

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
MARIOARA POPESCU
MARIOARA POPESCU
2 ani în urmă

Nu doar suspendarea ,ci arestarea lui.ce au avut romanii in cap cand au votat asa o mizerie,un neica nimeni si neamt .Ce cauta asta la conducerea României??