Actualitate, Opinii

Cozmin Gușă: Lebăda neagră și-a făcut cuib în centrul Bucureștiului,  la sediul PNL … Ciolacu și ani pot rezolva problema liberalilor

Scriam acum 2 luni, pe 16 iunie, că un eveniment de tip ”Lebăda Neagră” va perturba decisiv alegerile din PNL și președinte al partidului nu va fi nici Orban și nici Cîțu. La acel moment îl identificam pe Dan Motreanu ca posibil beneficiar al evenimentului perturbator:

”De la începutul campaniei interne din PNL am semnalat ciudățenia duratei exagerat de mari a acesteia, de 4 luni, fapt care mi-a sugerat că e vorba despre un joc mai mare decât simplista competiție Orban-Cîțu. LuCOVID este deja uzat major, iar Cîțu va fi chiar mai uzat și nepopular în condițiile unei guvernări aiuristice, și-n plus, nici unul dintre cei doi nu are charisma și priceperea coagulării șifonatului PNL.

În discuția de luni de la GOLD FM cu Adriana Săftoiu, insistând eu asupra posibilității unui al treilea candidat, aceasta a evocat apariția unei lebede negre, respectiv a unui candidat ce să rezolve mai bine avatarurile liberale expuse mai sus. Acest lucru ar explica și durata exagerată a campaniei interne, menită de fapt să asigure intervalul necesar pentru desfășurările de trupe ce-ar genera în mod firesc invalidarea lui Orban și Cîțu. Cine-ar putea fi deci Lebăda Neagră? Pentru moment, l-am identificat pe Dan Motreanu, un ardelean de 50 de ani, membru PNL din 1990, absolvent de Master în Științe Politice la Babeș-Bolyai, dar și al Colegiului Național de Apărare (necesar!), fost ministru al Agriculturii în Guvernul Tăriceanu (când a obținut portofoliul învingându-l la votul intern chiar pe Orban), simpatizat de membri PNL și aflat într-o relație cordială cu Iohannis, dar și cu ceilalți “makeri” din jocul de putere liberal.”  (https://solidnews.ro/politica/2021/06/16/profetie-a-la-brucanpresedinte-pnl-va-fi-lebada-neagra/?fbclid=IwAR07RyrVSyDMsTxmTgUFqGdqIO3Ow2FdO3PCcwJA2CK-NyLrhdA-ZeRr0Y8 ).

Evenimentul tocmai s-a petrecut, PNL este practic praf în acest moment, în condițiile în care larga majoritate a organizațiilor/liderilor, în goana lor după ciolan sau bastonați de instituțiile statului de tip DNA, au optat pentru Gogomanul Cîțu, cel care a adus Lebăda Neagră să cuibărească chiar în sediul liberal de pe Aviatorilor. Variantei Motreanu pe care o evocam atunci ca fiind posibilă, laboratoarele preocupate de puterea liberală (dar și de cea din statul român!), au adăugat numele lui Emil Boc, ieșit în mod ciudat din muțenie exact în acest interval al ultimelor 2 luni, nemaifiind timorat brusc de povara dosarelor din justiție care-l apăsau atât de greu încât, în ciuda limbuției sale, l-au obligat la tăcere și discreție atâția ani. Scenariul evocat de mine (și confirmat atunci de către Adriana Săftoiu!) a redevenit credibil chiar aseară, când Orban a confirmat că perioada de depunere a candidaturilor nu a expirat.

Problema liberalilor, dar și a statului român (!), este mare cât Casa Poporului, și este evident că PNL nu mai are resurse interne s-o rezolve, toți pe-acolo sunt speriați, anesteziați, șantajați, au devenit în mod vizibil o adunătură de ”vai mama lor”. Soluția spre simplificarea problemei lor poate veni de la Opoziție care poate (și e obligată!) să sesizeze ANI, în condițiile în care legea ”Fără penali în funcții publice” a fost promulgată încă din 2019, iar Cîțu este incompatibil fără niciun dubiu, în condițiile în care s-a dovedit că are o condamnare pronunțată de un judecător american. Oportunitatea de a deveni Alexandru Macedon și a tăia nodul gordian apare astfel pentru Marcel Ciolacu, liderul opoziției, care poate ieși astfel din rușinea colaboraționismului fără beneficii politice, de care îl acuză cam toți pesediștii batjocoriți de actuala putere care le-au tăiat în mod cinic resursele centrale de finanțare. Ciolacu poate decide sesizarea ANI, incompatibilitatea se formalizează astfel, iar Iohannis, lingăii liberali, rezerviștii lui Cîțu, ”profesorii” lui de la Grinnell College, tatăl lui Cîțu, mătușa lui, ș.a., nu vor mai avea decât să constate că nu-și mai pot salva Gogomanul. Iar noi românii putem răsufla ușurați o perioadă că Guvernul nu se va mai împrumuta o perioadă la cele mai mari dobânzi din Europa, îndestulând astfel rețeaua de criminalitate financiară ce beneficiază azi de banii din taxele noastre.

Desigur, dacă Ciolacu n-are resurse să acționeze și arată că este total castrat, probabil că va crește nivelul de atac la Cîțu căruia i se va reaminti de celălalt dosar activ, mult mai grav, de infracțiuni financiare de tip transatlantic, de care au cunoștință americanii, ce-au devenit brusc doritori de a furniza detalii infamante despre absolventul-penal cocoțat în vârful puterii românești, de fapt un biet Gogoman pus de protectorii săi să-și bată joc de economia și stabilitatea României.

 

Sursa: Cozmin Gușă/Facebook

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile