Actualitate

Crimele de spital: Un bărbat internat cu piciorul rupt la spitalul din Caransebeş, a murit după câteva zile cu diagnosticul din certificatul de deces: pneumonie – Familia l-a găsit legat de pat și în stare de inconștiență

Familia unui bărbat din Caransebeș este foarte revoltată de felul în care a fost tratat capul familiei. Bărbatul a avut un accident în timp ce vopsea o poartă. A căzut de pe o scară de un metru. Omul și-a fracturat piciorul și s-a lovit la cap.

Membrii familiei au sunat la 112 și în câteva minute, la fața locului a sosit un echipaj al ambulanței care l-au luat pe bărbat și l-au transportat la Secția UPU din cadrul Spitalului Municipal Caransebeș.

După consultul de rigoare, bărbatul accidentat a fost internat pe secția de ortopedie.

Fiul și soția accidentatului spun că omul a fost conștient, a vorbit cu ei și timp de 3 zile, au păstrat legătura prin telefon. Acesta le-a cerut membrilor familiei mâncare și apă. Apoi, după 3 zile, s-a întrerupt orice comunicare. Bărbatul nu mai răspundea la telefon, iar la apelurile fiului și soției făcute pe telefonul fix al spitalului, au fost asigurați că totul este bine, că nu sunt probleme.

 

„Asa sunt tratați pacienții în spitalul din Caransebeș,fără lenjerie pe paturi,legați și le dă doar somnifere ca sa stea ele liniștite,cu un hematom la cap și piciorul rupt a murit,l-au ținut o săptămână cu piciorul rupt,oasele scoase afara,și sangera,i-au luat telefonul din salon și l.au dus la ele în cabinet. Nu au avut grija de el,și-au bătut joc de el,într-o săptămână! Sunt plătite din bani noștri ca să nu aibe grija de de rudele noastre,ii plătim ca sa omoare. Voi ce părere aveți?”

 

Familia bărbatului l-a găsit legat de pat și în stare de inconștiență

Toate acestea timp de trei zile, când exasperați de lipsa de comunicare și de informații, fiul și soția au reușit să intre în spital și să ajungă la patul bolnavului pe care l-au găsit în stare de inconștiență în secția de neurologie, aproape în pielea goală și legat de patul fără nici o lenjerie. Nici măcar un cearceaf sau o pernă.

Revoltați de cele descoperite, oamenii au ceut explicații, dar au primit amenințări fiindcă au intrat ilegal în incinta spitalului care este declarat spital suport Covid.

Medicii spun că bărbatul devenise violent

Familiei i s-a transmis că starea de sănătate a bărbatului s-a deteriorat brusc.

Mai mult, bărbatul ar fi început să delireze, devenise necooperant și violent, era mai mult în stare de inconștiență și personalul medical a primit ordin de la medicul psihiatru ca bolnavul să fie legat de pat.

Soției i s-a spus că în ultimele zile, pastilele i-au fost administrate bolnavului pisate și cu forța pe cale bucală. A doua zi, familia a primit un telefon de la spital prin care au fost anunțați sec că „domnul a pierdut lupta cu viața”.

Membrii familiei nu sunt de acord cu tratamentul aplicat și spun că bolnavul a fost lăsat să moară fiindcă nu i s-a acordat atenția cuvenită. Azi, soția a luat legătura cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș urmând ca actele și sesizarea să fie depuse în format online. Familia va face plângere către Colegiul Medicilor Caraș-Severin.

Ce au scris medicii pe certificatul lui de deces ?

Familia nu a fost de acord cu diagnosticul din certificatul de deces: pneumonie, traumatism cranian și fractură de gambă și tibie.

Oamenii spun că nu caută răzbunare sau să facă rău cuiva, ci efectiv vor ca asemenea lucruri să nu se mai întâmple și altora. Ei nu pot accepta ca în anul 2021, un bărbat perfect sănătos care trebuia să plece la muncă în Austria, să moară în urma unei fracturi la picior și a unei căzături de la un metru înălțime.

Reacția medicilor de a Spitalul Municipal Caransebeș

La rândul lor, oficialii de la Spitalul Municipal Caransebeș, spun că din punct de vedere medical, personalul medical a acționat conform protocolului, inclusiv decizia ca bolnavul să fie legat de pat, a fost luată de medicul psihiatru. În ceea ce privește faptul că bolnavul era dezbăcat pe un pat fără lenjerie, medicii spun că acesta s-a dezbrăcat singur și a aruncat lenjeria de pe pat fiindcă era agitat psihomotor.

Sursa: Antena3 

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile