Actualitate, Politic

Cum au ajuns școlile și grănițele din România pe mâinile unui fost manechin de lenjerie intimă – Numire controversată la conducerea ARACIP

După demisia Alinei Paraschiv, care a renunțat la funcția de președinte interimar al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), ministrul Educație a confirmat nouă numire.

Potrivit informațiilor publicate de edupedu.ro și confirmate și de Sorin Cîmpeanu, la conducerea instituției care acordă acreditare și autorizare tuturor școlilor și grădinițelor de stat și particulare a fost numit președinte interimar Silviu Iordache.

Noul președinte ARACIP, model pentru Cătălin Botezatu

Noul președinte interimare este șeful Casei Corpului Didactic Iași, care în trecut a pus bazele Pro România Iași și a fost chiar și manechin de lenjerie intimă, ajungând să colaboreze cu Cătălin Botezatu.

Silviu Iordache are 42 de ani și predă geografia în cadrul Colegiului „Emil Racoviță” din Iași. În trecut acesta a fost și profesor de religie, dar și învățător. El a povestit într-un interviu pentru adevărul.ro că a fost și manechin și a luat parte la prezentările de modă ale designerului Cătălin Botezatu. La momentul respectiv el povestea că modelling-ul este un al doilea job și că își dorește să fie profesor.

Ministrul Educației, despre noul președinte ARACIP: „Nimeni nu-i perfect”

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, spune că omul pe care l-a numit să ocupe interimar postul de preşedinte nu aparţine niciunui partid politic şi a prezentat uniformele create de Cătălin Botezatu doar pentru compania naţională Tarom şi nu alte ″obiecte vestimentare”.

În legătură cu criteriile pentru care Silviu Iordache a ajuns să fie numit într-o asemenea funcție cu o asemenea explicație, ministrul a spus că „nimeni nu-i perfect”. „Nimeni nu-i perfect! Nimeni nu vrea sa asume! Și totuși cineva trebuie sa fie. Până una alta legea mă obligă să asum și să răspund pentru asumare. Criteriile au fost strict de competență profesională și managerială”, a declarat oficialul de la Educație.

Ministerul Educaţiei susţine că va organiza un concurs pentru ocuparea funcţiei de preşedinte ARACIP, însă până atunci instituţia trebuie să funcţioneze, iar alegerea făcută respecta criteriile de competență.

Alina Paraschiv a demisionat pe 31 august din funcția de președinte al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), la doar o lună după ce fusese numită în locul lui Șerban Iosifescu, acuzând faptul că nu a fost implicată de conducerea ministerului în reorganizarea drastică a agenției prevăzută printr-un proiect de hotărâre de guvern care scădea de la 15 la 4 numărul experților din conducerea ARACIP.

 

Sursa: Andreea Vlad /national.ro

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile