Actualitate, Politic, Social

Cutremur la Facebook: Meta concediază peste 11.000 de angajați – Anunțul lui Mark Zuckerberg

Meta concediază peste 11.000 de angajați, adică 13% din personalul său, a anunțat miercuri directorul general Mark Zuckerberg într-o scrisoare adresată personalului.

„Astăzi vă împărtășesc unele dintre cele mai dificile schimbări pe care le-am făcut în istoria Meta”, a spus Mark Zuckerberg în scrisoare.

„Este un moment trist, nu putem evita”

„De asemenea, luăm o serie de măsuri suplimentare pentru a deveni o companie mai suplu și mai eficientă prin reducerea cheltuielilor discreționare și prin prelungirea înghețării angajărilor până în primul trimestru”, a adăugat el.

„Acesta este un moment trist și nu există nicio modalitate de a evita acest lucru. Celor care pleacă, vreau să le mulțumesc din nou pentru tot ceea ce au făcut aici”.

Meta, care la sfârșitul lunii septembrie avea aproximativ 87.000 de angajați la nivel mondial, a raportat o performanță financiară dezamăgitoare în al treilea trimestru, cu o scădere bruscă a veniturilor și profiturilor și o stagnare a bazei sale de utilizatori.

Zuckerberg a anunțat la acea vreme că efectivele grupului ar putea fi reduse până la sfârșitul anului 2023.

Meta nu a precizat imediat distribuția geografică a reducerilor de personal. Angajații concediați în SUA vor primi 16 săptămâni de salariu de bază și două săptămâni suplimentare de salariu pentru fiecare an de serviciu. Compania le va acoperi asigurarea de sănătate timp de șase luni.

„Geniile” din BigTech știu doar să dea afară

Concedierile de la Meta, care deține și rețeaua de socializare Instagram și serviciul de mesagerie WhatsApp, se înscriu într-un context mai larg de plecări masive în sectorul tehnologic.

Săptămâna trecută, două companii din Silicon Valley, Stripe și Lyft, au raportat concedieri pe scară largă, în timp ce Amazon a înghețat angajările în birourile sale.

Twitter, recent achiziționată de Elon Musk, tocmai a concediat aproximativ jumătate din cei 7.500 de angajați.

Știre în curs de actualizare

 

Sursa: national.ro 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile