Actualitate, Politic

Dan Barna vrea eliberarea buletinului fără să fie specificată adresa

Dan Barna, deranjat de menționarea domiciliului pe cartea de identitate, vrea eliberarea buletinului fără să fie specificată adresa.

La finalul ședinței Biroului Național al USR PLUS, Barna a ținut să facă o precizare importantă despre identitatea persoanei. Folosind pretextul că în marea majoritate a țărilor, domiciliul nu reprezintă o componentă obligatorie a cardului de identitate, copreședintele USR PLUS a declarat:
„Asta vrem și noi, să nu mai fie condiționată existența domiciliului, să nu mai fie pe cartea de identitate, deci elementele definitorii ale identității să nu mai cuprindă și domiciliul. Că poate să aibă și un efect electoral, asta urmează să vedem în reglementare. Oricum, vor fi tot așa, liste de oameni care locuiesc… Primăria are domiciliul cetățenilor. Acelea nu dispar…(…) În momentul în care depui documentele pentru cartea de identitate, să nu mai fie necesară și acea dovadă a adresei, adresa fiind cea pe care o declari sau cu care ești înregistrat în celelalte documente ale primăriei, ale autorităților locale”, potrivit Economica.net.
„Un alt element important pe care îl vom discuta la coaliție și îl vom propune colegilor noștri este acela de a nu mai avea, cum e situația foarte multor state europene, de a nu mai avea domiciliu pe cartea de identitate, de a desface această legătură, cumva artificială, în care identitatea omului este condiționată de existența domiciliului pe cartea de identitate, pentru că asta ar permite și o participare la vot mult mai flexibilă și mult mai firească”, a mai spus Barna în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Parlamentului.
Sursa: C.V. / ActiveNews 
Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
gigi
gigi
2 ani în urmă

gunoi infect marxist dispari din Romania ,vierme ce esti , prin ce tomberon te-ai nascut infect cu chip de om !

Telefon
767077123