Actualitate, Politic

Dan Barna vrea o nație de turnători: Le cere românilor să îi toarne pe cei care au certificate false de vaccinare

Vicepremierul Dan Barna afirmă că a văzut informaţii apărute în spaţiul public conform cărora unii dintre cei care ar trebui să asigure vaccinarea anti-COVID ar fi aruncat serul, dar au eliberat certificatele de vaccinare, el subliniind că nu are date oficiale conform cărora acest lucru s-a întâmplat. Dan Barna face apel la persoanele care au informaţii că acest lucru ar fi real să se adreseze imediat instituţiilor statului, el considerând că o astfel de situaţie, dacă există, este extrem de gravă.

„Dacă ştiţi, sau puteţi să confirmaţi o situaţie reală în care o persoană sau mai multe nu s-au vaccinat şi au primit certificate dintr-un anumit punct de vaccinare, vă rog mergeţi la cea mai apropiată secţie de poliţie şi semnalaţi acest lucru. Este un fapt foarte grav pentru că, pe de o parte, datele despre vaccinare nu mai sunt credibile şi, în egală măsură, persoane care se pretind a fi vaccinate riscă să devină persoane care răspândesc boala, pentru că cineva care face asta – evident, intenţionat, că nu faci din greşeală – va continua să pretindă că este vaccinat, pentru că va pretinde că are certificat”, a afirmat Dan Barna, miercuri seară, la TVR.

El a precizat că este „de neacceptat” ca persoane care nu s-au vaccinat să primească certificat, catalogând situaţia drept una extrem de gravă.

Conform lui Barna, astfel de faptă reprezintă infracţiune.

 

Sursa: stiripesurse.ro 

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile