Actualitate, Cultural

Dan BITTMAN. Despre proteste și restricții. „Pentru fiecare român care moare, sincer, ar trebui cineva să răspundă”

Dan Bittman consideră că problema românilor care protestează nu este doar lipsa de comunicare și de echilibru a autorităților care au impus restricțiile pandemice, ci ineficiența acestor restricții, perpetuate de mai bine de un an fără ca situația să se schimbe. Multe dintre măsuri sunt „aberante” și „nu au nici o legătură cu virusul”, mai spune solistul de la trupa Holograf.

Bittman cere ca cei care au aplicat tratamente inumane și incendii în spitale – să plătească atât pentru viețile omenești pierdute. Declarația lui Bittman „Nu cred că protestele continuă doar din cauza măsurilor neexplicate. Ele continuă pentru că într-un an nu am reușit, prin toate măsurile aplicate, să îmbunătățim situația acestui popor. Respect legea și am respectat-o în tot acest an. Dar am senzația că oamenii care ne impun aceste restricții vor să ne ducă într-o situație de criză. Vor neapărat să o facă…”, spune solistul.

Se dorește o schimbare?

Nimeni nu dorește, de fapt, să îmbunătățească ceva. Dimpotrivă. Dorește să aibă cifre. Dorește să vândă în continuare marfă: medicamente, teste, vaccinuri. Ce rost are să discutăm? Suntem în aceeași situație ca atunci când nu exista vaccin. Ba chiar mult mai rea”, a spus Dan Bittman, joi seara la postul de televiziune Antena3.

O problemă uriașă

„Numărul de morți mi se pare o problemă uriașă. Pentru fiecare român care moare, sincer, ar trebui cineva care să răspundă. Mi se pare foarte grav că au murit oameni, arși, în spitalele unde s-au dus să se trateze de COVID, și nimeni, în continuare, nu răspunde. Mi se pare foarte grav că se iau măsuri aberante, care nu au nicio legătură cu virusul și cu tratarea lui. Mi se pare foarte grav că tot ce este inițiativă românească este bagatelizată și dată la o parte instantaneu”, a concluzionat artistul.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile