Actualitate, GREAT RE!SET

Davos, șocant: șeful Siemens vrea ca „1 miliard de oameni să nu mai mănânce carne”!

La Forumul Economic Mondial de la Davos, președintele gigantului Siemens a făcut apel la un miliard de oameni să „nu mai mănânce carne” pentru a combate schimbările climatice.

Președintele Siemens AG a declarat că viitorul va aduce proteine fără carbon care sunt mai sănătoase și mai gustoase decât carnea.

Zero emisii cu înlocuitori

„Dacă un miliard de oameni nu mai mănâncă carne, vă spun că asta va avea un impact important”, a declarat miercuri, președintele Siemens AG, Jim Hagemann, la WEF din DavosElveția.

„Nu numai că are un impact mare asupra sistemului alimentar actual, dar va inspira și inovarea sistemelor alimentare”, a adăugat el.

Hagemann a declarat că a fost „inspirat” de fiica sa în vârstă de 24 de ani, care l-a întrebat cum ar putea să pledeze pentru „lanțuri valorice cu zero emisii de carbon” și să mănânce în continuare produse din carne. „Și atunci, am încetat să mai mănânc carne”, a spus el.

Hagemann a remarcat că, potrivit calculelor, o persoană care renunță la carne timp de 11 ani ar compensa în emisii un zbor în Thailanda, dar dacă miliarde de persoane ar face același lucru, ar determina o schimbare masivă.

Într-o predicție majoră, el a mai susținut că în viitor lumea va avea acces la alte proteine care vor avea un gust „chiar mai bun” decât carnea exemplificând companiile care încearcă să „imite” calitățile cărnii de pui și de vită, scrie Fox News.

„Acestea vor avea zero emisii de carbon și vor fi mult mai sănătoase decât tipul de alimente pe care le consumăm astăzi”, a spus el.

Ipocrizie la business class

Greenpeace International, un grup global pentru climă care se opune combustibililor fosili, a publicat un studiu care arată că elitele călătoresc în mare parte la conferința anuală a WEF cu avioane private.

Analiza – publicată la sfârșitul săptămânii trecute de Greenpeace și de firma de cercetare de mediu CE Delft – a arătat că a existat o creștere semnificativă a zborurilor cu avioane private, multe dintre ele pe distanțe scurte, către aeroporturile din apropierea sediului WEF din Davos, Elveția, în timpul summitului din 2022.

„Europa se confruntă cu cele mai călduroase zile de ianuarie înregistrate vreodată, iar comunitățile din întreaga lume se luptă cu fenomene meteorologice extreme supraalimentate de criza climatică”, a declarat vineri, într-un comunicat, Klara Maria Schenk, responsabil de campanie la Greenpeace.

„Între timp, cei bogați și puternici se adună la Davos în avioane private ultrapoluante și inechitabile din punct de vedere social pentru a discuta despre climă și inegalitate în spatele ușilor închise”.

Mai mulți vorbitori au fost criticați pentru alegerea cuvintelor pe care le-au folosit atunci când au discutat despre schimbările climatice și despre modul în care oamenii obișnuiți pot contribui la salvarea mediului înconjurător.

Trimisul special al președintelui Joe Biden pentru climă, John Kerry, a fost ironizat marți pe internet pentru că a caracterizat eforturile elitelor de a combate schimbările climatice ca fiind „aproape extraterestre”.

 

SURSA: Tudor Borcea / Ziarul National

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile