Actualitate, Politic

De ce au existat restricții atunci?- Florin Cîțu: „Restricţiile nu ne salvează de pandemie, doar vaccinarea ne salvază de pandemie.”

Prim-ministrul României, Florin Cîţu a declarat că trebuie să fim vigilenţi în continuare, chiar dacă situaţia epidemiologică este bună. Potrivit premierului acesta este și motivul pentru care a fost prelungită starea de alertă. Florin Cîțu a ținut să precizeze că „restricţiile nu ne salvează de pandemie, doar vaccinarea ne salvază de pandemie.”

Premierul Florin Cîţu a afirmat, joi seară, că trebuie să fim vigilenţi în continuare, chiar dacă situaţia epidemiologică este bună. Potrivit prim-ministrului, acesta este și motivul pentru care a fost prelungită starea de alertă.

Florin Cîţu a fost întrebat, joi seară, la Craiova, de ce a fost prelungită starea de alertă dacă situaţia epidemiologică este bună.

„Trebuie să fim vigilenţi în continuare. Am relaxat unele condiţii, dar este important să rămânem vigilenţi şi este important să ne vaccinăm, este singura soluţie de a scăpa de pandemie. Aceste restricţii pe care le impunem nu ne salvează de pandemie, doar vaccinarea ne salvază de pandemie”.

„Dacă ne uităm la campania de vaccinare prin filtrul cu numărul de persoane infectate zilnic, merge foarte bine. Dar depinde doar de noi să nu avem un val patru, pentru că avem vaccin. Dacă ne vaccinăm, nu vom avea un val patru. Este atât de simplu”, a mai declarat Florin Cîțu.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința din 7 iulie 2021, Hotărârea numărul 44. Prin acest document se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile. Cele trei de zile de aplică începând cu data de 12.07.2021.
Sursa: capital.ro 
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile
0
Spune-ți si tu părerea.x