Actualitate, Politic

Decizii noi de la Guvern privind începerea școlii: Purtarea măștii în școală va fi OBLIGATORIE pentru copiii de peste 6 ani

Ioana Mihăiță – ministrul Sănătății a avut, vineri, o întâlnire la Guvern cu factorii decizionali implicați în campania privind vaccinarea copiilor. Ministrul a vorbit și despre noile măsuri care vor fi implementate din punct de vedere medical la începerea noului an școlar.

„Am agreat că prioritatea tuturor este menținerea școlilor deschise cât mai mult timp posibil și oferirea posibilității cursurilor în format fizic. De asemenea, acestor copii trebuie să le oferim un cadru sigur și continuarea anumitor măsuri de protecție, așa încât transmiterea să rămână cât mai mult posibil. Din acest motiv, purtarea măștii în școală va fi obligatorie pentru copii de peste 6 ani. Purtarea măștii în spații deschise nu va mai fi considerată obligatorie.

Activitățile sportive vor fi încurajate preponderent în spațiu deschis, iar pentru activități sportive în spații închise se va decide în funcție de incidența în comunitatea respectivă dacă se pot desfășura sau nu.

Despre vaccinarea în școli vom continua să avem discuții cu CNCAV și să adaptăm deciziile în funcție de particularitățile fiecărei școli”, a declarat ministrul Sănătății – Ioana Mihăilă.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile