Actualitate, Externe

Declarație lui Trump despre „A Treia Doză” de vaccin: „Mi se pare o operațiune de făcut bani a Pfizer.”

Fostul președinte american Donald Trump a avut o intervenție telefonică spectaculoasă la emisiunea Mornings with Maria de la Fox Business. „Cred că este vorba despre bani”, a spus el, comentând despre a treia doză de vaccin anti-COVID.

„Știi, când aceste vaccinuri au apărut erau «bune pentru toată viață», apoi au devenit bune pentru un an sau doi, iar acum deja pot să văd semnul dolarului în ochii celor care conduc Pfizer.”

Pe 18 august, invocând îngrijorarea față de „tulpini”, guvernul Statelor Unite a anunțat că va începe să administreze o nouă serie de rapel cu vaccinurile anti-COVID-19, recomandând ca americanii să se injecteze cu a treia doză la opt luni după inocularea celei de-a doua doze de la Pfizer sau Moderna.
„Recomandarea pentru o nouă injecție de rapel reflectă îngrijorarea crescută față de foarte contagioasa tulpină Delta și de informațiile că imunitatea inițială dispare cu timpul”, a scris Wall Street Journal.
„Este cel mai bun mijloc să ne protejăm împotriva noilor tulpini care ar putea apărea”, a declarat Joe Biden despre a treia doză de vaccin.
Realizatoarea Fox Maria Bartiromo l-a întrebat pe Donald Trump ce crede despre actuala situație a vaccinării în Statele Unite și dacă ar trebui ca oamenii să prezinte dovada vaccinării pentru a avea acces la diferite servicii.
În intervenția sa, Trump nu a comentat direct despre pașapoartele de vaccinare, însă a constatat că administrația Biden a eșuat în gestionarea crizei sanitare.
În privința celei de-a treia doze, fostul președinte a spus:
„Mi se pare o operațiune de făcut bani a Pfizer.”
Potrivit lui Trump, perspectiva rapelurilor periodice este o tentativă de a asigura un aflux continuu pentru companiile farmaceutice. El a adăugat:
„Gândiți-vă la banii implicați. O nouă doză… Ce afacere grozavă! Dacă ai fi un om de afaceri ai spune: «Știi ceva, hai să le mai facem o doză», asta înseamnă alte 10 miliarde de dolari care vin – toată chestia asta e o nebunie.”
Agenția americană a Medicamentului (FDA) nu a recomandat încă oficial a treia doză, dar este de așteptat să o facă în curând.
De asemenea, vaccinul de la Pfizer este probabil să primească în această toamnă autorizarea completă, în ciuda numeroaselor decese și efecte adverse.
Toate vaccinurile din Statele Unite și din Uniunea Europeană au doar o autorizare de utilizare de urgență.
Acest lucru nu a împiedicat administrația Biden și autorități din alte țări să le facă obligatorii pentru diverse categorii de populație.
Sursa: Ștefan Constantinescu/ActiveNews
guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile