Actualitate

DEMISIA BODE! Bărbatul din Argeș a fost omorât de polițiști. Legiștii au confirmat moartea prin sugrumare

În județul Argeș a avut loc un eveniment în urma căruia in bărbat de 63 de ani a murit. Poliția Română spune că acesta consuma alcool în timp ce localul la care se afla, ardea. Oamenii legii l-au luat și martorii spun că a fost bruscat și înjurat.

Poliţiştii argeşeni spun că bărbatul a devenit recalcitrant, astfel încât s-a încercat imobilizarea lui, deşi opunea rezistenţă. Raportul medicilor legiști arată că bărbatul a fost omorât prin sugrumare, deci clar din cauza intervenției abuzive și necalculate a poliției.

Poziția lui Lucian Bode a fost de părere de rău și a concluzionat că „se va face urgent lumină în acest caz, cine se face vinovat de moartea acestui om, indiferent de cum s-ar fi comportat el, pentru că eu, de fiecare dată, tuturor angajaţilor MAI le cer să acţioneze cu calm şi responsabilitate”

Rezultatul autopsiei

„În urma autopsiei, moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixierea, iar ce a cauzat asfixierea a fost comprimarea părților gâtului și a toracelui”, spune legistul Dan Manu.

Polițiștii reținuți

Potrivit prim-procurorului Marius Ştefan de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, au fost reţinuţi pentru 24 de ore doi agenţi de poliţie, pentru purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Cazul este similar celui din SUA, când George Floyd, un bărbat american de culoare a fost ucis de intervenția unui polițist prin aceiași metodă.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile