Actualitate

Detalii despre Grupul de Comunicare Strategică. Adevăruri, dezvăluiri și motivul pentru care Guvernul nu le-a dat numele

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) este instituția care controlează pandemia de coronavirus și evoluția acesteia în România. Acesta a fost înființat prin Hotărârea nr. 2/24.02.2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), semnată de ministrul de Interne Marcel Vela.

PressOne dezvăluie că direcțiile de sănătate publică nu au niciun membru în Grupul de Comunicare Strategică, iar singurul reprezentant al unei structuri medicale în Grup este directoarea Direcției Relații cu Presa, Afaceri Europene și Relații Internaționale din Ministerul Sănătății.

De ce nu se comunică public?

Motivul pentru care autoritățile au decis să nu comunice public numele membrilor grupului, se pare că de vină ar fi datele cu caracter personal, care sunt ”exceptate de la accesul liber al cetățenilor”.

PressOne a solicitat în luna martie a anului trecut Ministerului Afacerilor Interne (MAI) o solicitare în acest sens, însă instituția nu a comunicat numele membrilor Grupului ci a precizat doar instituțiile din care fac parte membrii GCS.

Răspunsul MAI

„Grupul de Comunicare Strategică are în componență experți în comunicare desemnați din partea următoarelor instituții: Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Transporturilor, Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Serviciul de Telecomunicații Speciale, putând fi suplimentat cu specialiști de la alte instituții, în funcție de necesitate”, se arată în mesajul transmis de biroul de presă al MAI.

Membrul cunoscut

Un singur membru este cunoscut, Andi Manciu, coordonatorul Grupului de Comunicare Strategică, care în prezent ocupă funcția de consilier de stat în Guvernul României.

Citește articolul integral și află numele celor din GCS, aici. 

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile