Actualitate, Politic

Dezvăluire din interiorul USR-PLUS: „În fiecare filială e câte un baron local. E mai rău decât era înainte PSD-ul”

Mihail Andrei Cismaru, candidat la șefia USR-PLUS Vâlcea, vine cu acuzații grave la adresa conducerii formațiunii. În contextul alegerilor ce vor avea loc sâmbătă, 19 iunie, în USR-PLUS Vâlcea, Mihail Cismaru a afirmat, pentru Bugetul.ro, că rezultatul este deja știut și că viceprimarul Andrei Gheorghiu are fotoliul de președinte USR-PLUS asigurat.

Mihail Cismaru a declarat, pentru Bugetul.ro, că sistemul actual după care se organizează alegerile interne este „un fel de fraudă legală, făcută prin statutul USR-ului”.

Intrat în politică în partidul PLUS, acesta acuză că sistemul de organizare a alegerilor face să dispară PLUS-ul și îi asigură lui Dan Barna un mandat la șefia USR-PLUS. Mai mult, el a dezvăluit, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că au apărut baronii locali ai USR-PLUS și că formațiune nu se diferențiază cu nimic față de partidele vechi. Totodată, Cismaru anunță că USR-PLUS-ul de azi „e chiar mult mai rău decât era înainte PSD-ul” și că măcar social-democrații încearcă să-și schimbe imaginea.

De asemenea, Mihail Andrei Cismaru ne-a explicat că USR-PLUS este o „afacere de familie” și că ceea ce se întâmplă la nivelul filialei vâlcene se poate extrapola în toată țara, inclusiv la centru.

E vorba despre cum se organizează alegerile, e o chestiune valabilă în toate filialele, că peste tot sunt acum alegeri, inclusiv la București. Sistemul e un fel fraudă legală, făcută prin statutul USR-ului. În momentul ăsta, face să dispară PLUS-ul complet și îi asigură lui Barna un mandat în plus. În fiecare filială în parte e câte un baron local, să-i zic așa, care își face jocurile cum vrea”, a declarat, pentru Bugetul.ro, candidatul la șefia USR-PLUS Vâlcea.

Cu absolut nimic (n.r. – nu se diferențiază USR-PLUS-ul de astăzi față de partidele vechi). E chiar mult mai rău decât era înainte PSD-ul. Măcar PSD-ul face recrutare de oameni, să își schimbe cumva imaginea. Aici nu e vorba deloc de așa ceva. Pur și simplu, sunt niște băieți care au fost primii când s-au făcut filialele, iar statutul îi ajută pe cei care au venit primii să rămână „forever”. Și toată mocirla asta se poate extrapola până sus.

Toate alegerile se fac în urma fuziunii, iar bătălia e cumva câștigată dinainte de USR și de Barna, de aripa asta, pentru că votul se face prin delegați, iar ei controlează delegații. De exemplu, dacă un președinte de filială locală are niște probleme penale sau probleme de altă natură, nu va putea să fie înlăturat de la centru de Barna sau de gașca lui de acolo, de Ghinea și cei care mai sunt în jurul lui, pentru că pierd un vot și atunci închid ochii la aceste mișmașuri și prostii din fiecare filială locală, pentru a se asigura.

La Vâlcea, problema este că băiatul care candidează și care a pus mâna pe filială a pierdut toate jocurile în care a intrat. Poziția de viceprimar, pe care o ocupă el acum, este singura pe care a câștigat-o USR-ul în județ. Gândiți-vă că primarul de la Vâlcea, actual, este, cred, primul primar din țara asta care a făcut pușcărie. După aia, a fost ales din nou. Acum, a ajuns acest băiat de la USR să susțină un fost penal, ceea ce iar este complet absurd. În plus, el și-a dorit să candideze la Camera Deputaților, la alegerile parlamentare, dar a fost invalidat de Comisia de Etică a partidului. Reușise să pună mână și pe prima poziție din lista pentru alegerile parlamentare, dar nu i-a mers până la capăt. Dar nu puteau să-l dea afară cu totul, pentru că pierdeau unica poziție din județ. Și așa a ajuns să facă blat cu PSD și PER.

Asta în condițiile în care exista un tratat semnat cu PNL, pe care băiatul ăsta l-a încălcat de nenumărate ori. A trecut bugetul, pe care Alianța nu-l accepta sub nicio formă, a votat alegerea city-managerului, care este unul dintre foștii viceprimari ai actualului primar și care e tot din PER.

Orașul ăsta e mic și nenorocit și, probabil, nimeni nu dă atenție la acest lucru. Însă, e un studiu de caz care se aplică la București și în toată politica noastră.

Alegerile pentru delegați au fost fraudate, iar în condițiile astea s-a ales o listă de delegați, adică cei care vor vota, care este exclusiv controlată de băiatul ăsta și de familia lui. Practic, în lista aia sunt doar cinci familii, se vede după nume, sunt repetate de 3-4 ori”, a mai declarat, pentru Bugetul.ro, Mihail Cismaru.

A devenit USR-PLUS Vâlcea o afacere de familie?

Nu a devenit, era de la început, doar că acum se vede foarte explicit. Din punctul meu de vedere, nu mă interesează ce era USR-ul înainte, atâta timp cât eu eram în PLUS. Numai că, odată cu fuziunea, am ajuns aici.

Am contestat toată procedura în forurile de la București, dar, din păcete, nimeni nu procesează aceste sesizări, pentru că există un interes acolo, ca băieții actuali să rămână. Nu am primit niciun răspuns.

Despre delegați, nici nu știm cum au fost aleși, pentru că membrii PLUS nu au participat la vot. Au fost aleși printr-o Adunare Generală, care nu a fost anunțată și s-a desfășurat cu ușile închise. Nici nu știm cine a fost acolo. Ne-am trezit dintr-odată cu listele cu delegați. Ca idee, aici câștigă cine are ștampila și poate să ștampileze un proces-verbal”, a precizat, pentru Bugetul.ro, candidatul USR-PLUS Vâlcea.

 

Sursa: Eugen Dinu/ Stirrpesursa

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile