Actualitate, Economic, Politic

Dezvăluirea care loveşte 5 milioane de români – Majorarea pensiilor cu 10% promisă pentru luna ianuarie ar putea fi anihilată

Ministrul Muncii a vorbit despre crizele preconizate în perioada următoare, printre care se numără și una economică. Aceasta va avea efecte pe termen lung, susțin specialiștii, iar inflația a atins deja un nou record. Scumpirea alimentelor determină Guvernul să impună un al doilea pachet de măsuri sociale și economice, pentru a se putea trece de perioada grea. Chiar și majorarea pensiilor cu 10% promisă pentru luna ianuarie ar putea fi anihilată.

Este anunțată o criză economică fără precedent la nivelul mondial. Aceasta este generată de războiul dintre Rusia și Ucraina, însă sunt resimțite și efectele pandemiei. Un rol important în această criză este și majorarea prețurilor la energie, care a provocat scumpiri în lanț. Din păcate, problemele economice pe care le vom întâmpina vor fi resimțite pe termen lung.

Specialiștii anunță mai multe crize prin care România va trece în perioada următoare. Pe lângă problemele de ordin economic, ne vom confrunta și cu majorări de preț în sectorul alimentar. Războiul din Ucraina și sancțiunile impuse Rusiei au dus la explozia prețurilor la cereale sau îngrășăminte chimice, care pun presiune asupra cetățenilor.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a vorbit despre crizele preconizate de specialiști și susține că trebuie să se pună la punct al al doilea pachet de măsuri sociale și economice menite să ajute cetățenii să treacă peste perioadele grele.

„Este exact ceea ce am gândit de când negociam intrarea la guvernare, dacă intrăm sau nu intrăm cu acel prim pachet social. Discutam atunci de explozia prețurilor din energie – iată că acum pe lângă toate relele pe care le mai aveam a mai venit și acest conflict armat de la granița noastră și s-a accentuat criza.

Iată că suntem în situația în care trebuie să impunem, practic, să punem în practică, al doilea pachet care de această dată să se adreseze categoriilor vulnerabile, dar în aceeași măsură și mediului de afaceri, să oferim sprijin astfel încât să-și poată apăra locurile de muncă, pentru că eu cred că un loc de muncă este cea mai bună protecție socială”, a spus Marius Budăi, la „Punctul de întălnire”.

Marius Budăi vorbește despre majorarea pensiilor. Creșterea cu 10% a fost anihilată

Subiectul legat de pensii nu putea lipsi, așa că ministrul Muncii a fost întrebat despre majorarea pensiilor sau mai exact, ce ar răspunde unui pensionar cu privire la această creștere.

„Îi spun, cu un glas așa, mai mare, că în primul rând apreciez profesionalismul lui Radu Tudor care sub orice formă vrea această informație, și îi spun că atunci când vom avea să aibă încredere că prezența PSD la guvernare este garantul faptului că noi nu discutăm niciodată despre înghețări sau, ferească Dumnezeu, de tăieri de venituri, ci doar de cum să facem tot mai bine pentru oameni”, a răspuns ministrul muncii.

Sursa: EVZ

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile
0
Spune-ți si tu părerea.x
()
x