Fară Categorie

Dictatură sanitară. Legea Poliției Mlitare este plină de paragrafe ilegale și neconstituționale

La sediul Ministerului Apărării Naționale a avut loc întâlnirea dintre cadrele militare și reprezentanții civili. Una dintre dezbateri, care s-a soldat cu o lege, este cea care permite Armatei să aresteze civili și să acționeze cu glonț pe țeavă.

„Pentru prima oara de la înființarea, în 1990, a primelor structuri de poliție militară, specialiștii acestei arme vor avea o lege care să le stabilească foarte clar misiunile”, a precizat MApN la data lansări dezbaterii publice asupra Legii, pe pagina sa de Facebook. Conform sursei citate, „acțiunile polițiștilor militari nu se vor extinde asupra populației civile pe timp de pace sau în situație de normalitate, conform proiectului legislativ aflat în dezbatere publică”.

Proiectul are în vedere reglementarea activității structurii. Astfel, se prevede ca poliția militară să intervină în anumite situații în sectorul civil, dând chiar amenzi sau verificând, cercetând activități ale civililor, dar toate aceste intervenții stabilite în perioadele de stare de urgență, asediu sau de război, sunt trecute deja în legile specifice activităților în astfel de situații.

Arma folosită ca împiedicare a grevei

Acest proiect a apărut în perioada în care Poliția Română protesta și anunța că nu va mai dă amenzi, ci doar avertismente. Mai mult, se pun întrebări vis-a-vis de ce se va întâmpla dacă un civil va adresa o plângere penală la adresa abuzurilor militarilor.

Consultați mai multe detalii din această sursă. Click aici. 

Sursa foto: Facebook

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile