Actualitate, Politic

Din nou cifre greșite! ARAFAT: „Incidența în ORADEA este mai mare”. Se introduc restricții?

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a arătat că informarea DSP și cea a Prefecturii în ceea ce privește rata de incidență a orașului e greșită. Astfel, acesta spune că cifra de 3,89 este greșită și că el a calculat 4,07. Astfel, este nevoie să se instituie măsuri și în Oradea.

Cuvintele lui Arafat

Arafat a fost rugat să detalieze, astfel că a spus: „Nu fac războiul incidenţelor pe 0,1 sau 0,2, asta este mai puţin important. Important este trendul şi ceea ce vedem în faţa noastră. Nu ştiu ce i s-a prezentat domnului prefect, ca să nu credeţi că ne contrazicem. Eu am primit o informaţie de la CNCCI (n.r. – Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei în pandemia Covid)cu toate localităţile, iar Oradea figurează cu 4,07 în acest tabel. Dacă tabelul care mi-a venit are datele din altă sursă şi se corectează, se va corecta până la ora 13. O să vedem acest lucru. Depinde de sursă, tabelul respectiv se face la nivel central din sursa aplicaţiei Ministerului Sănătăţii”

Modalitatea de calcul

Raed Arafat a spus că la mijloc ar putea fi o eroare, dată de noua modalitate de calcul decisă şi anunţată, cu o zi înainte, de Ministerul Sănătăţii, care socoteşte incidenţa tot cu cazurile apărute pe o perioadă la 14 zile, dar nu e vorba de ultimele 14 zile, căci cele mai recente 3 zile nu sunt luate în calcul având în vedere că există posibilitatea să nu fie prelucrate şi trecute în sistem toate testele pozitive recente.

Ce spune Prefectul?

Dumitru Ţiplea, a spus că incidenţa provine din platforma Sistemului de Telecomunicaţii Speciale. „Este vorba despre sistemul în care STS-ul face calculaţia”, a afirmat Ţiplea.

În completare, prefectul Dumitru Ţiplea a spus că pentru vineri după amiază este programată oricum o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi până atunci datele vor fi clarificate.
Şeful DSU a spus, în schimb, că dacă incidenţa în Oradea a depăşit într-adevăr 4 cazuri noi la mia de locuitori, vineri CJSU Bihor ar putea decide, fără alte dezbateri, aplicarea noilor restricţii.

 

Sursa foro: revistapresei.hotnews.ro

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile