Actualitate

Directorul OMS este conștient și declară că pandemia de coronavirus a provocat o traumă în masă. „Este mai grav ca cel de al Doilea Război Mondial”

Directorul OMS a declarat că pandemia de coronavirus a provocat ”o traumă în masă la scară mai mare decât trauma care a urmat celui de-al Doilea Război Mondial. Impactul asupra sănătății mintale va dura mulți ani de acum încolo”.

Declarația directorului OMS

”Al Doilea Război Mondial a afectat multe, multe vieți, pentru că lumea a suferit o traumă în masă. Acum, cu această pandemie care are o magnitudine mai mare, au fost afectate și mai multe vieți. De fapt, fiecare individ din lume este afectat. Iar asta înseamnă o traumă mult mai mare decât cea resimțită după cel de-al Doilea Război Mondial”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, în timpul unei conferințe de presă susținută vineri.

Statele trebuie să țină cont

La rândul său, Maria Van Kerkhove, șeful grupului OMS pentru boli emergente, a precizat, în legătură cu sănătatea mintală: ”Statele trebuie să țină cont atât de relansarea economică, cât și de impactul pandemiei asupra sănătății mintale, atunci când se gândesc la depășirea pandemiei. Există variații în ceea ce privește impactul coronavirusului: fie am pierdut pe cineva drag, fie un loc de muncă, fie am fost forțați să stăm în casă, în condiții foarte dificile”. Aceasta a mai completat că lumea încă se confruntă cu ”faza acută” a pandemiei, în care virusul încă se răspândește în comunități și ucide zeci de mii de persoane în fiecare săptămână.
Mike Ryan, directorul programului de urgență al OMS, a îndemnat la discutarea soluțiilor, nu numai a problemei în sine.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile