Actualitate

Doi copii din Dolj, vaccinați anti-COVID fără acordul părinților – 90% dintre copiii care se află în centrele de plasament din județ au fost deja injectați cu serul experimental Covid

Doi copii de 12 și 14 ani, din Dolj, au fost vaccinați anti-COVID fără acordul părinților. Este vorba despre două fetițe aflate în grija statului.

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului din Dolj spun că nu părinții trebuie să decidă dacă minorii trebuie să fie, sau nu, vaccinați, ci reprezentații legali ai copiilor. De regulă, aceștia sunt șefii de centre, acolo unde minorii se află în plasament.

Tatăl fetițelor de 12 și 14 ani, din Craiova, nu locuiește în România și nu este decăzut din drepturi. Acesta muncește în străinătate tocmai pentru a reuși să strângă bani, să își ia fetițele acasă.

Bărbatul spune că nu a fost sunat și întrebat de reprezentanții centrului dacă este de acord ca minorele să fie vaccinate.

Cei de la Protecția Copilului se apără însă și spun că șeful de centru, care ar fi reprezentantul legal al celor două, și-ar fi dat acordul cu privire la vaccinarea fetițelor.

90% dintre copiii care se află în centrele de plasament din Dolj au fost deja vaccinați.

 

Sursa:  Realitatea.net

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile