Actualitate

Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, finanțează un festival LGBTQ, după ce a tăiat finanțările mai multor festivaluri vechi

În timp ce proiectele pentru Timișoara – Capitala Europeană a Culturii rămân nefinanțate de primăria municipiului Timișoara, Dominic Fritz, primarul orașului, finanțează cu 50.000 de lei pentru festivalul PRIDE, organizat în perioada 6-14 august. Proiectul este finanțat prin Centrul de Proiecte. Beneficiarul este organizația  FABER – The Capacity Building, care îi are în spate pe Andreea Iager-Tako și Norbert Tako (PLAI, AMBASADA, JazzTM și BEGA!), Valentin Mureșan, consilierul primarului și Cristina Potra Mureșan, scrie Ziua de vest.

 

 

Dominic Fritz, finanțează din bani publici un festival LGBT (Pride TM) care va dura nouă zile în orașul de pe Bega, deși nu a găsit fonduri pentru festivaluri cu tradiție, precum Timfloralis. Bani însă există și ei au fost alocați preferențial de centrul cultural de proiecte al primăriei, înființat de actuala administrație pentru finanțarea sectorului cultural, scrie Opinia Timișoarei, citată de Știri pe Surse.

De pe pagina organizației reiese că Valentin Mureșan, manager zonal Intel, a finanțat o parte din proiectele derulate. Acesta s-a întors în Timișoara după ce a muncit zece ani în Irlanda. A predat la Universitatea din Dublin şi a lucrat în cercetare. În Irlanda a fondat Movidius, un startup de procesoare şi softuri pentru tehnologii inteligente, pentru telefoane, drone şi smartcity. Avea să să se întoarcă în Timişoara în 2005 şi a deschis primul birou Movidius, care, mai târziu, avea să fie cumpărat de gigantul Intel, nota Adevărul.

De altfel, Asociația Centrul Cultural PLAI a lui Tako a mai primit în luna iunie 550.000 de lei de la Primăria Timișoara prin programul cultural prioritar TM2023 RESTART.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile