Actualitate

Dosar penal deschis în cazul uciderii ursului Arthur. Poliția Covasna se ocupă de caz

Evenimentul morții ursului Arthur este subiectul principal în toate ziarele naționale și chiar internaționale. Autorul a fost Emanuel von und zu Liechtenstein, cunoscut ca vânător de trofee. Între timp, Poliția Covasna a deschis un dosar penal în cazul uciderii acestuia într-o arie naturală protejată din județul Covasna.

Declarația autorităților

Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Târgu Secuiesc, Valentin Teodorescu, a declarat joi, pentru HotNews.ro că Poliția Județeană s-a autosesizat în acest caz și a deschis dosar penal pentru infracțiunile de braconaj și uz de armă. El a precizat că dosarul penal urmează să fie preluat de Parchetul Judecătoriei Târgu Secuiesc.

Organizațiile Agent Green și VGT (Austria) au semnalat miercuri că cel mai mare urs brun din România a fost împușcat într-o arie naturală protejată din județul Covasna, de către prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein, vânător de trofee.
Ursul problemă nu a fost ucis
Fundamentul uciderii lui Arthur a fost derogarea oferită de Ministerul Mediului din România acordată pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, județul Covasna.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a spus că două anchete sunt în derulare după vânarea ursului Arthur și că vrea reanalizarea procedurilor de acordare a derogărilor. Un ordin derogatoriu a fost aprobat pe 17 februarie după ce asociația de vânătoare din zona în care Arthur a fost ucis a depus o solicitare de extragere a unui exemplar de urs. Nu este singura însă, alte două au fost respinse.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile