Actualitate

Dr. Adrian Cacovean/ Despre vaccinarea obligatorie și decizia CEDO. Totul corelat cu contextul COVID

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a comunicat faptul că vaccinarea obligatorie nu încalcă Convenția Drepturilor Omului și că „este necesară într-o societate democratică”. Discuția a survenit în urma unor plângeri a părinților cărora li s-a refuzat înscrierea la grădiniţă în Republica Cehă pentru că ai lor copii nu erau vaccinaţi. Adrian Cacovean, medic în România, comentează aceste declarații. 

Ce spune CEDO?

CEDO face „constatarea unui consens general asupra efectelor benefice ale vaccinării, care nu sunt puse în cauză de efectele secundare inevitabile, atât timp cât există un control ştiinţific strict”.

Mai mult,  Curtea sprijină „principiul de solidaritate socială care poate justifica să le fie impusă vaccinarea tuturor, chiar şi celor care se consideră mai puţin ameninţaţi de boală, câtă vreme este vorba despre protejarea celor mai vulnerabile persoane”.

„Politica de vaccinare urmăreşte obiective legitime de protejare a sănătăţii, precum şi a drepturilor celuilalt, prin faptul că îi protejează atât pe cei care primesc vaccinurile respective, cât şi pe cei care nu se pot vaccina din motive medicale”, subliniază CEDO.

Declarația lui Cacovean

„Decizia CEDO nu privește vaccinarea obligatorie covid? Complet greșit, pe lângă faptul că ne colectivizează copii, este primul pas spre vaccinarea obligatorie experimentală COVID a tuturor. Este liniștitor aceasta? La fel au spus nemții și toată lumea, că GESTAPO-ul nu îi privesc pe ei, ci pe evrei. Nu ne privește pe noi decizia asta a CEDO, ci pe copii noștri, noi putem dormi liniștiți!”, transmite dr. Adrian Cacovean.

Legătura făcută cu Cehia

Încearcă unii să ne liniștească cu privirea la decizia CEDO de exonerare de abuzul obligativității vaccinării din Cehia și că acestă decizie de obligativitate nu încalcă drepturile omului. Acești inconștienți spun că decizia CEDO s-ar referi doar la obligativitatea vaccinării copiilor și nu s-ar referi la vaccinarea COVID. După aceștia trebuie să stăm liniștiți că cu noi nu au nimic, decât cu copiii noștri.”, conchide dr. Cacovean.
Abonează-te
Notificare la
guest

2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
mariusmioc
mariusmioc
3 ani în urmă

Te uiți pe worldometers – Cehia e campioană la morți de covid raportat la populație. Adică e repetenta planetei la problema covid. În nici un caz nu trebuie să luăm lecții de la repetenții planetei

liviajurjeu44@gmail.com
3 ani în urmă