Actualitate

Dr. Secară îi răspunde lui Rafila. Aceasta spune că nu este normal să se dorească vaccinarea forțată la copii. Vaccinul trebuie testat minim 5 ani

Alexandru Rafila, deputat PSD și reprezentantul României la OMS a spus recent într-o declarație că trebuie declanșată de pe-acum o campanie în forță pentru vaccinarea copiilor români, deși este cunoscut faptul că virusul Covid îi afectează pe cei cu comorbidități sau persoanele în vârstă.

Rafila susține fără absolut nici o acoperire științifică aberațiile că „eficacitatea vaccinului este chiar mai mare în cazul copiilor decât în cazul adulților, că se apropie de sută la sută, că nu sunt reacții adverse, că vaccinul este sigur pentru copii”.

Cu toate acestea, presa din America de Nord a relatat deja cazul a doi copii morți după vaccin. Valeriu Gheorghiță, cel care conduce campania de vaccinare declară aceleași lucruri: „Este cât se poate de clar că este un vaccin sigur și eficient, inclusiv la grupa de vârstă 12-15 ani”, susține acesta fără o minimă decență profesională.

Declarație Oana Mihaela Secară

Oana Mihaela Secară este medic primar al Spitalului Municipal „Sfântul Ierarh dr. Luca ” Onești (suport Covid) și Președinte al CA al Spitalului Județean de Urgență Bacău. Aceasta a declarat în exclusivitate pentru activenews.ro că „Nu poți administra la copii un vaccin care nu a fost testat timp de cel puțin 5 ani de zile, dacă nu mai mult. De ce? Pentru că ei au în fața lor mulți ani de viață pe care nimeni nu ar dori ca ei să îi trăiască în condițiile unei boli autoimune, neurodegenerative sau în condițiile unei imunodeficiențe.
Acești copii nu vor face niciodată forme grave de coronavirus. De ce să ne temem pentru ei? De ce să ne grăbim? Acești copii, fie vaccinați , fie nevaccinați, vor face boala și o vor transmite (sau vor fi vectori asimptomatici), dacă nu s-au imunizat cumva în prealabil pe cale naturală. Mai devreme sau mai târziu se va întâmpla.
Adică vaccinarea lor în masă nu va contribui la oprirea transmiterii. În schimb ne asumăm niște riscuri care nu merită. Ei nu vor proteja pe nimeni, iar pentru ei înșiși nu au nevoie de protecție, fiindcă ei nu fac decât forme ușoare, oricum, sau asimptomatice. De ce să nu testăm îndelung un vaccin înainte de a-l administra la copii, sau la tinerii până în 30 de ani?
Sunt copiii noștri, tinerii noștri…De ce ar plăti un preț care ar putea fi prea mare în raport cu beneficiile?”, subliniază doamna doctor Secară.

Nu putem fi siguri

„Pur și simplu nu putem fi 100% siguri. Studiul clinic cu vaccin Pfizer a inclus un grup de doar 2.260 de copii, despre care știm că este puțin probabil să fie suficient de mare pentru a depista unele efecte secundare rare.
Știm deja că, în câteva cazuri, vaccinul a făcut rău. Sunt evenimente excepționale și majoritatea adulților de toate vârstele vor face pe bună dreptate vaccinul, calculând că beneficiile depășesc riscul. Dar ecuația în cazul copiilor este diferită.”
„Recrutarea copiilor în studiile clinice este, în acest stadiu, neetică în temeiul Convenției privind drepturile omului și biomedicină – care prevede în mod clar că, în cazul în care nu există un beneficiu direct pentru individ, consimțământul poate fi dat numai în circumstanțe excepționale și, mai important, în cazul în care cercetarea implică doar un risc minim.”, mai afirmă aceasta.
„Apoi, există o întreagă serie de probleme sociale de luat în considerare. Ar fi copiii vaccinați tratați diferit față de copiii nevaccinați – de exemplu, privind accesul la facilități? Sau la școală? Sau când li se acordă scutiri de la alte măsuri Covid – măști, teste, izolare? Cel mai important – cum și unde se va sfârși acest lucru: cât de des le vom cere copiilor să-i protejeze pe adulți?”, conchide autoarea.

Sursa: Activenews.ro

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile