Actualitate, Magazin

„Dragoste și sex cu roboții”, o nouă provocare etică. Păpușile sexuale cu inteligență artificială pot deja „simți” și purta conversații

Roboții sexuali dotați cu inteligență artificială sunt deja printre noi. Încă nu circulă printre noi, întrucât actualele modele, deși prevăzute cu o pereche de picioare standard, nu posedă momentan capacitatea de a se și deplasa autonom. Totuși, cele mai noi păpuși-robot sexuale sunt în prezent capabile să „simtă” și să rostească fraze simple, se arată într-un articol publicat de rețeaua newsy, care face referire la una dintre concluziile unei conferințe internaționale cu tema „Dragoste și sex cu roboți”, desfășurate online în aceste zile.

Noile păpuși sexuale vin astfel la pachet cu un bagaj minim „emoțional”, grație unui soft cu inteligență artificială (IA), comparabil cu asistentul personal „Alexa” dezvoltat de Amazon, conform Business Insider, care a arătat că roboții sexuali s-au vândut extrem de bine în 2020, în special în timpul perioadelor de lockdown impuse de pandemia de coronavirus.

„Roboți cu emoții”, „roboți umanoizi”, „roboți-clonă”, „roboți pentru distracție”, sau „Echipament Electronic Inteligent pentru Făcut Sex” au fost câteva dintre temele principale de discuție ale congresului „Dragoste și sex cu roboți”, la care au participat jur de 130 de specialiști și pasionați de robotică, inteligență artificială, precum și psihologi, sexologi, ori diverși experți în relații interumane.

Oamenii de știință încearcă să prevadă felul în care ar putea evolua viitoarele relații între oameni și partenerii lor sexuali roboți și să anticipeze, în același timp, cât de departe vor ajunge noile tehnologii și în special inteligența artificială.

Experții în robotică și inteligență artificială susțin că nu suntem departe de momentul în care vom avea roboți (inclusiv sexuali) care vor avea capacitate de învățare automată, adică să învețe singuri, din propria lor „experiență”.

În prezent, roboții sexuali își pot aminti detalii legate de filmele preferate ale clientului uman, dacă acesta are copii sau dacă e deranjat de anumite expresii ori porecle. De asemenea, roboții sexuali pot vorbi și își pot dezvolta vocabularul cu ajutorul IA.

Conform lui McMullen, robotul are programate diverse tipuri de personalitate, iar IA permite ca modul de vorbire, vocabularul și chiar și reacțiile să fie conforme personalității selectate.

Unii cercetători din SUA au avertizat deja că posibilitatea de a dispune pe piață de roboți sexuali, dotați cu inteligență artificială, reprezintă din ce în ce mai mult o amenințare psihologică și morală la adresa indivizilor și societății.

Cercetătorii spun că această tehnologie se sustrage monitorizării, pentru că instituțiile îndreptățite să o facă sunt mult prea stânjenite ca să investigheze astfel de aspecte. Oamenii de știință cer însă măsuri pentru a nu se ajunge la folosirea nereglementată a unor astfel de roboți.

Sursa: digi24 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile