Actualitate, Externe, Politic

După capturarea totală a Luhanskului, Rusia controlează mai bine de o cincime din Ucraina

Războiul de uzură din Donbas va continua, iar forțele ruse vor încerca acum să ocupe și regiunea Donețk, vizând orașele Sloviansk, Kramatorsk și Bahmut, spun analiștii și oficialii citați de New York Times și CNN.

Lisiciansk, ultimul oraș important deținut de Ucraina în provincia estică Luhansk, a căzut duminică, oferind Moscovei o victorie de etapă în campania sa de cucerire a Donbasului, regiunea bogată în minerale aflată la granița cu Rusia, de mult în vizorul lui Vladimir Putin.

Orașul industrial situat lângă râul Severski Doneț rezistase timp de o săptămână după ce Rusia a preluat controlul asupra localității Severodonețk. În ciuda eforturilor, luptătorii ucraineni au fost totuși nevoiți să se retragă din calea focului neîncetat al artileriei ruse, care a devastat practic ambele orașe.

Duminică, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a negat inițial că orașul se află în totalitate în mâinile Rusiei. La o conferință de presă cu prim-ministrul Australiei, care se afla în vizită la Kiev, Zelenski a declarat că luptele au loc la periferia orașului.

 

Sursa: Libertatea 

 

guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Tataie
Tataie
1 lună în urmă

Ukrainienii avansazeza victorios spre vest !