Actualitate

Efectele secundare pe termen lung ale vaccinării experimentale au fost recunoscute oficial: O femeie de 35 de ani a murit din cauza unui accident vascular cerebral cauzat de vaccinul AstraZeneca

Este pentru prima dată când vaccinul este legat de cheaguri intra-craniene, dar vine la doar câteva luni după ce s-au constatat legături între vaccinul AstraZeneca și cheagurile de sânge apărute la nivelul creierului, numit tromboza sinusului venos cerebral (CVST).

O femeie de 35 de ani a murit din cauza unui accident vascular cerebral după ce vaccinarea cu AstraZeneca a provocat formarea unui cheag de sânge la nivelul creierului, scrie The Telegraph.

Pacienta, o asiatică în vârstă de 35 de ani, a mers la spital la șase zile după ce s-a vaccinat și a murit la două săptămâni după ce a fost internată cu diagnosticul de „hemoragie intra-craniană”.

O echipă de medici de la University College London a raportat acest caz, alături de alte două persoane, respectiv o femeie de 37 de ani și un bărbat asiatic de 43 de ani, care au suferit accidente vasculare cerebrale, dar au supraviețuit, într-un articol publicat în BMJ.

Oficialii au evaluat atunci riscurile și au stabilit că beneficiile sunt mult mai mari, iar vaccinul – din care Marea Britanie a comandat 100 de milioane de doze – a rămas în uz.

Sursa: Mediafax

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile