Actualitate, Opinii

Elena Radu: SENATUL ne-a făcut sclavi : DACĂ VOTEAZĂ ȘI CAMERA DEPUTATILOR, VOM FI SCLAVI PE VIATA TOTI CEI 19 milioane SAU CÂȚI OM MAI FI

Ca să înțelegeți gravitatea situației (pentru că văd că știrile sunt cu cancan din PNL) ca sa nu se discute gravitatea problemei:

Cum pot ”71 de senatori inconștienți + cei din comisiile se sănătate și pentru apărare a Senatului” să distrugă viața tuturor cetățenilor României și să îi facă sclavi pe toți:

Legea nr. 55/2020 zice că pentru a se putea prelungi starea de alertă trebuie să fie îndeplinite TOATE condițiile astea (art. 3 alin. 4) :
a) amploarea situației de urgență, respectiv manifestarea generalizată a tipului de risc la nivel local, județean sau național;
b) intensitatea situației de urgență, respectiv viteza de evoluție, înregistrată sau prognozată, a fenomenelor distructive și gradul de perturbare a stării de normalitate;
c) insuficiența și/sau inadecvarea capabilităților de răspuns;
d) densitatea demografică în zona afectată de tipul de risc;
e) existența și gradul de dezvoltare a infrastructurii adecvate gestionării tipului de risc.
Din iunie anul trecut, CNSU si Guvernul (ca tot cam ăia sunt: ei propun , ei aproba) au tot prelungit starea de alertă.
S-a plâns lumea la CCR că este neconstituțională Legea nr. 55/2020 pentru că permite Guvernului să ne țină într-o permanentă stare de alertă.
CCR a zis că nu e așa pentru că noi ne putem plânge la instanțe și dacă cele 5 condiții nu sunt îndeplinite, instanța anulează HG ul și starea de alertă încetează.
Ne-am plâns. Ce au făcut instanțele? Mai există? Nu prea.
Unii au câștigat la fond. Când a stabilit ICCJ termen? Peste 1 an.
A decis CNSU si Guvernul ce masuri au vrut și au dispus ce măsuri voiau care nu erau în lege, inclusiv condiționări de testare/vacc.., trecere prin boala care nu erau in nicio lege.
A dat Guvernul o OUG (68/2021) în care a prevăzut procedura de editare si verificare a certificatului ala verde pe care l-a prevăzut UE intr-un regulament ca am putea sa il folosim la granita. El nu era obligatoriu, puteai sa circuli si fara el. Ce era in OUG era ok, era conform Regulamentului UE.
Insă, în Senat, Comisia pentru sanatate si Comisia pentru apărare au introdus amendamente prin care nu numai că introduce Certificatul verde la nivel național, dar POATE SĂ RESTRÂNGĂ CNSU CE DREPTURI ȘI LIBERTĂȚI VREA (ORICE DREPT SAU LIBERTATE). Este vorba de proiectul de lege inregistrat la Senat sub nr. L278/2021.
Deci, poate să zică:
– fără certificat nu te mai ieși din casă;
– Fără certificat nu mai poți cumpăra mâncare;
– Fără certificat nu mai poți să muncești;
– fără certificat nu te mai duci la școală;
– scrieti mai departe orice că indiferent ce ați scrie poate deveni realitate.
Senatorii PNL, USR si UDMR au votat asta.
Nu putem accepta sa devina lege asa ceva.

Sursa: ELENA RADU/ActiveNews

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile
0
Spune-ți si tu părerea.x
()
x