Actualitate, Opinii

Escaladează conflictul din Ucraina?

Alianța NATO se pregătește pentru o acțiune militară majoră în Ucraina ori are cunoștință despre acțiuni teroriste care se vor întâmpla în curând, pentru că au fost emise avertismente ca cetățenii străini să iasă din Belarus și Rusia:

Ministerul francez de Externe a îndemnat cetățenii săi să părăsească Belarusul fără întârziere. Site-ul Ministerului francez de Externe avertizează că, în contextul ofensivei armate a Rusiei în Ucraina și al închiderii spațiului aerian al Belarusului, să fie evitate călătoriile în Belarus.

După Franța, și Canada își îndeamnă cetățenii să părăsească imediat Belarus din cauza riscului aplicării arbitrare a legilor locale și a ostilităților din Ucraina.

La rândul lor, și SUA au avertizat cetățenii americani să părăsească imediat Rusia. „Nu călătoriți în Rusia. Din cauza consecințelor imprevizibile ale invaziei neprovocate a Ucrainei de către forțele militare ruse, cetățenii americani ar putea fi urmăriți și arestați de către oficialii de securitate ai guvernului rus. Ambasada are o capacitate limitată în a ajuta cetățenii SUA, în condițiile unor posibile acte de terorism”, se arată în alertă.

Coincidențe?

Într-un articol, Larry Johnson spune că nu crede în coincidențe.

„Aceasta este o acțiune coordonată și semnalează că situația din Rusia și Belarus va deveni periculoasă în viitorul apropiat. Poate că are ceva de-a face cu pregătirea radicalilor islamiști de către Statele Unite să comită atacuri teroriste în Rusia și Belarus:

Serviciul de Informații Externe al Rusiei (SVR) susține că a primit informații potrivit cărora Statele Unite (SUA) pregătesc teroriști islamici pentru a ataca ținte în Rusia și fosta Uniune Sovietică, a raportat Reuters. Acesta a mai susținut că SUA au recrutat până la 60 de militanți din ținuturi afiliate Statului Islamic și Al Qaeda și îi antrenează la baza sa militară din Siria.

Când ai Statele Unite sub controlul unui Joe Biden slab, care a autorizat aruncarea în aer a conductei Nord Stream 2, te poți gândi la posibilitatea ca el să facă ceva cel puțin la fel de rău, dacă nu mai rău.”

guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Ecaterina
Ecaterina
1 an în urmă

NATO va merge pentru o escaladare a conflictului și pentru o largă participare a aviației sale la război. Turneul lui Zelenski în Marea Britanie s-a dovedit a fi fructuos, reușind să-i smulgă lui Sunak promisiunea de-a livra Ucrainei rachete Storm Shadow pentru atacarea Peninsulei Crimeea. Informația a apărut în publicația „Sun”, care, chiar dacă e una pur „galbenă”, nu e lipsită deloc de surse excelent avizate!
Rachetele de croazieră Storm Shadow, potrivit tuturor publicațiilor, pot atinge viteze de până la 600 mile pe oră (aproximativ 965 km / h) și pot distruge ținte la o distanță de până la 350 mile (aproximativ 560 km).
Din punctul de vedere al NATO, interdicția bombardării teritoriului Rusiei nu va fi încălcată, întrucât Alianța și paiața care o conduce consideră că acest teritoriu este ucrainean.
Mai înainte de a-mi face griji referitoare la avertizările cetățenilor de-a nu călători în Belarus și-n Rusia, cred că e mult mai importantă întrebarea: de ce optează NATO pentru o escaladare clară a conflictului cu Moscova și de ce riscă să extindă geografia acestui conflict? Pentru că Putin NU va avea altă opțiune, decât să decidă distrugere a bazelor aeriene ale alianței prin intermediul cărora vor fi livrate Storm Shadow, împiedicând astfel furnizarea de echipamente militare occidentale pentru nevoile Forțelor Armate ale Ucrainei.