Actualitate

Este clar că nu vor să restabilească viața normală! Raed Arafat: „S-ar putea nici anul viitor să nu avem școală”

Raed Arafat a vorbit despre soarta Educaţiei. Veştile nu sunt deloc îmbucurătoare, spune el,  având în vedere că „varianta Delta este periculoasă pentru tineri”.

Anul trecut, s-a susținut chiar că copiii și tinerii nu sunt expuși riscului acestui „super virus” care așa cum se vede, se răspândește la comandă. Autoritățile nici măcar nu încearcă să explice contradicțiile evidente, minciunile dezvăluite, consideră în mod clar cetățenii, ca niște idioți și sclavi.

Dacă opresc educația complet pentru al doilea an, s-ar putea nici anul viitor să nu avem școală, pentru că nimeni nu are garanția că pandemia se termină anul viitor, a răspuns Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, unei întrebări despre deschiderea școlilor în format fizic pentru toți elevii.

De ce este periculoasă şcoala online?

Acesta a declarat la conferința Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției că dacă elevii ar fi fost lăsați din nou să facă școală online și ar fi stat acasă, aceștia ar fi fost, de fapt, cu prietenii sau în alte locuri aglomerate cum ar fi pe stradă sau la mall.

Dacă mergem pe risc zero să stea copilul acasă, eu nu vă garantez că va sta acasă”, a spus Arafat, care a explicat că „risc zero am zis că nu există, întotdeauna asumăm unele riscuri”.

S-a implicat şi UNICEF

Sorin Cîmpeanu a anunţat luni, 13 septembrie, că la nivelul întregii ţări sunt 18 şcoli care nu pot să deschidă cu prezenţă fizică, din cauza problemelor de infrastructură. Este vorba despre opt unităţi de învăţământ din Bucureşti, iar restul sunt din ţară. Afectaţi vor fi 2.723 de elevi din Bucureşti şi alţi 2.000 de elevi din ţară.

La aceştia se adaugă cei 2.400 de elevi din cele 12 localităţi în care rata de infectare este mai mare de 6 la mie.

Apelul Unicef și apelul tuturor este: primul lucru pe care-l deschizi sunt școlile și ultimul lucru care-l închizi sunt școlile. Și acesta are un motiv de lungă durată, nu de moment.

Așa că sunt soluții care se iau pentru reducerea riscului, care nu poate fi redus la zero niciodată, dar în același timp trebuie să pun în balanță și Educația.

Dacă Educația o opresc complet al doilea an, intrăm pe online și pe soluții care nu sunt perfecte și care încă trebuie perfectate pentru viitor, și vin și spun că nu începem școala și iarăși întârziem, s-ar putea, pe această logică, nici anul viitor să nu avem școală, pentru că pandemia nimeni nu are garanția că se termină anul viitor, ce variantă apare ce variantă nu.

Noi am vorbit pentru găsirea unor soluții de conviețuire și azi, acestea includ vaccinarea, respectarea regulilor și toate celelalte”, a mai spus Arafat.

Sursa: Ziarul National 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile