Actualitate

Eurodeputat român face publice contractele de achiziție a vaccinurilor

Cristian Terheș, eurodeputat român, a prezentat public contractul dintre firmele producătoare de vaccinuri și Comisia Europeană. Un detaliu a atras atenția, și anume că Comisia Europeană a înnegrit majoritatea paginilor documentului, astfel încât cetățenii europeni să nu știe ce conțin clauzele.

„Deci impui un produs medical cetățenilor europeni, fără ca ei să știe ce este stipulat în acest contract? Nu numai că cetățenii nu știu, dar nici noi, parlamentarii europeni, nu știm. Așadar, după multă presiune în Parlamentul European, așa cum spune articolul, aceste contracte au fost dezvăluite nouă și publicului. Și vreau să vă arăt câteva dintre acele pagini de contract. Spuneți-mi dacă așa ceva e în regulă. (…) Acestea sunt contractele care au fost dezvăluite de Comisia Europeană cu aprobarea companiei farmaceutice. Acest lucru este nemaiauzit”, a arătat Terheș paginile blurate cu negru.

La începutul lunii octombrie, europarlamentarul Cristian Terheș, alături de alți colegi, a inițiat demersurile necesare către Parlamentul European pentru a fi făcute publice contractele de achiziții dintre Comisia Europeană și firmele de vaccin.

 

Sursa: omuliber.ro

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile