euro
Actualitate, Economic, Social

EUROSTAT/ Statistica arată că România este pe locul 2 în Uniunea Europeană în ceea ce privește diferența salarială între sexe, cu 3,3%

Câştigul salarial mediu orar brut în Uniunea Europeană era în 2019 cu 14,1% mai mic în cazul femeilor decât al bărbaţilor, însă statele membre unde această diferenţă este cea mai mică sunt Luxemburg (1,3%) şi România (3,3%), arată datele publicate luni de Eurostat.

Cele mai mari diferențe

Țările membre UE cu cele mai mari diferenţe sunt Estonia (21,7%), Letonia (21,2%), Austria (19,9%) şi Germania (19,2%).

Datele Eurostat mai arată că în 2019 în majoritatea statelor membre decalajul câştigurilor între femei şi bărbaţi era mai mare în sectorul privat decât în sectorul public. În timp ce în sectorul privat decalajul între sexe al câştigurilor varia între 8,9% în Belgia şi 22,9% în Germania, în sectorul public decalajul varia între minus 0,4% în România şi 19,7% în Letonia.

Situația în România

În ceea ce priveşte România, datele privind decalajul între sexe în sectorul public sunt estimate de Eurostat însă chiar şi aşa este vorba de o diferenţă semnificativă faţă de situaţia din sectorul privat, unde decalajul salarial este de 11,5%.

 

guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
trackback

[…] aici și despre diferențele salariale dintre bărbați și femei din acest ultim […]