Raportul oficial al Uniunii Europene arată o creștere cu 10% a mediei mortalității excesive în țările din bloc, pentru octombrie 2022 față de media perioadei precovid 2016-2019, transmite publicația OnlineSport. România și Bulgaria, cel mai nevaccinate state din Uniunea Europeană, sunt singurele țări care nu au avut mortalitate excesivă în octombrie.
10% a fost excesul de mortalitate la nivelul Uniunii Europene, în octombrie 2022, față de media lunilor octombrie din perioada 2016-2019. Acest lucru înseamnă un plus de 31.000 de decese. În octombrie 2020, excesul a fost de 66.000 de decese, iar în 2021 de 69.000 de decese. Raportul oficial pe octombrie 2022 este aici.
Germania conduce topul mortalității excesive din octombrie, cu un plus de 23%, urmată de Malta, Austria și Olanda cu cîte +18% fiecare, Finlanda +17.5%, Eveția +16.9%. Grecia are +11%, iar Franța, Portugalia și Spania în jur de +8% fiecare, mai arată site-ul citat.
Singurele țări din UE care nu au avut mortalitate excesivă în octombrie au fost România, care a avut o scădere de -7% și Bulgaria cu o scădere de -1.5%, subliniază sursa informației.
Reamintim că Hamburger Morgenpost, o publicație din Germania, îi critică dur pe români, bulgari și ucrainieni pentru că refuză vaccinarea într-un material cu titlul „Idioții Europei”, după cum titra cu mândrie proletară Digi 24, la vremea respectivă.
În super-vaccinatul Regat Unit al Marii Britanii, care a ieșit din UE, creșterea fără precedent a numărului de decese a dus la construirea de morgi temporare în diverse locații din Marea Britanie, inclusiv în zone turistice și aeroporturi, informează The Gateway Pundit. Marea Britanie e vaccinată în procent de circa 80%.
Experții din domeniul sănătății caută în continuare răspunsuri și au solicitat o anchetă urgentă. Aceștia consideră că răspunsul la pandemie, lipsa accesului la asistență medicală și chiar criza costului vieții ar putea fi de vină.
Totuși, cunoscutul cardiolog britanic Dr. Aseem Malhotra a declarat că decesele sunt cel mai probabil o legate de vaccinurile experimentale anticovid.
Un raport recent susținea că în 2022 au fost raportate 50.000 de decese în plus față de un an normal. Excesul de decese în Marea Britanie anul trecut a fost cel mai grav din ultimii 50 de ani.
Dr. Aseem Malhotra a reușit să spună la BBC care este opinia sa despre numărul imens de decese în exces înregistrate în Marea Britanie în acest an, ceea ce a făcut apoi BBC să se delimiteze de opiniile celebrului cardiolog.
„Acesta este, probabil, un factor care contribuie. Vaccinurile COVID cu ARNm presupun un risc cardiovascular. Și chiar am cerut o suspendare a acestuia în așteptarea unei anchete, deoarece există o mare incertitudine în acest moment cu privire la ceea ce cauzează excesul de decese”, a declarat Malhotra.
În prezent, morgile temporare mobile sunt folosite de către spitalele din Marea Britanie care au morgile pline.
Această știre a apărut la doar câteva zile după ce o alertă la nivel național cu privire la „probleme de capacitate a morgilor” a fost emisă de Human Tissue Authority, agenția însărcinată cu reglementarea depozitării rămășițelor umane.
Aceste morgi temporare, care constau în containere mari de transport maritim, sunt amenajate în locuri publice precum parcurile de birouri, a relatat Mirror.
Potrivit The Sun, vehicule de la spitale precum Spitalul Districtual Salisbury din Wiltshire și Spitalul Regal din Liverpool au livrat cadavrele în șantierul municipal, care are o unitate de refrigerare păzită 24 de ore din 24, 7 zile din 7.
Salisbury NHS Foundation Trust a declarat: „Putem confirma că am deschis o capacitate mortuară suplimentară pentru a face față unei creșteri a nevoilor în întreaga comunitate locală”.
Între timp, două unități suplimentare au fost înființate la Spitalul Universitar Royal Liverpool.
Liverpool University Hospitals NHS Foundation Trust, care administrează Royal Liverpool Hospital, a declarat: „Este o practică obișnuită ca morgile să aibă la dispoziție sisteme temporare construite special.
„Acest lucru asigură faptul că pacienții continuă să fie tratați cu demnitate și respect, în facilități echivalente cu cele ale unei morgi permanente, în perioadele de cerere crescută.”
Aceste spații improvizate, alcătuite din containere uriașe, sunt capabile să adăpostească zeci de cadavre, informează Mirror.
De pildă, mașinile funerare de la spitale, inclusiv de la Spitalul Districtual Salisbury din Wiltshire și de la Spitalul Regal din Liverpool, au fost văzute lăsând trupurile neînsuflețite în aceste containere, relatează The Sun.
Norvegia trece printr-o situație asemănătoare.
Scenele din Marea Britanie par o întoarcere la primele zile ale pandemiei, când morgile temporare au fost construite în baze militare dezafectate care puteau găzdui 5.000 de cadavre.
Doar că acum nu mai poate fi vorba de decese cauzate de Covid…
Sursa: ActiveNews
/