Actualitate, Social

Experiment

Vă reamintesc povestea unui experiment de inducere a unor comportamente alterate, și dacă încă mai aveți mintea la purtător, veți înțelege ceea ce se întâmplă acum.

Într-o cușcă, cercetătorii au închis 5 maimuțe. În mijlocul cuștii, era așezată o scară iar în vârful scării, evident banane. Pofta mare la libertatea de a mânca banane… Dar când o maimuțică începea să urce scara, îngrijitorii le udau pe celelalte 4 cu apă rece rece! Și pentru că gestul s-a repetat de fiecare dată, maimuțele s-au prins că suferința lor umedă se datorează conspiraționistei care voia banane. Așa că la fiecare încercare a unei nemernice care voia să urce la banane, celelalte imediat o luau la bătaie până când nefericitei pofticioase îi trecea de fructul ăla bun (unii îl pot numi libertatea de a fi și de a îți exprima nativitatea speciei). Din acel moment cercetătorii nu au mai udat primatele, și treptat, cu toată pofta .., nicio maimuță nu a mai încercat să urce scara.

Experimentul însă nu s-a oprit aici. Una din maimuțele din experiment a fost înlocuită cu una „nouă” și „normală”! Evident cea noua și „neatârnată” s-a repezit pe scară să ia bananele. Instantaneu, forța civica a luat-o la bătaie instant, până când și acesteia i-a trecut de banane… Doar că la aceasta, stimulul opresiv -apa rece- nu a mai aparut. Dupa ce această maimuță a prins ideea că și-o fura daca urcă pe scară, o altă maimuță din cele de început a fost înlocuită cu una nouă și visătoare la banane. Evident, se repeta povestea: pofta de banane, cafteală maximă, nu mai vreau banane rezultatul… Și a mai fost înlocuită o maimuță din cele de la început, și șcenariul s-a repetat pas cu pas.

La final, în cușcă nu a mai fost nicio maimuță din primele cinci, ci numai maimuțe care nu au fost niciodată pedepsite cu apa rece. Dar… Când era adusă o maimuță nouă care voia să urce la banane, celelalte o cafteau, soră cu moartea…

Experimentul cu maimuțe s-a extins la întreaga umanitate. Oamenii au devenit maimuțele celor care fac experimente pe noi.

Cușca este molima, bananele sunt simbolul libertății de a te exprima ca ființă umană. Și ca să nu te exprimi așa, pentru că ești închis în molimă, deci nu poți scăpa și trebuie să crezi că nu poți scăpa, la fiecare „derapaj” spre libertate, statul ți-a administrat corecția:  frica de moarte/bătaie/ amenzi/mască/pierderea libertății ca o necesitate a supraviețuirii…ca fiind noua normalitate. Celor care au încercat să se opună, statul le-a închis gura prim media/instituțional/ represiuni. Acum… Statul se retrage tiptil, maimuțele au deja comportamentul modificat, ele sunt cele care vor face treaba murdară a celor care au indus experimentul. Acum însă experimentul continuă chiar mai mult decât au testat pe maimuțe: a apărut recompensa. Dacă te vaccinezi ai „voie” să fii liber, să urci la banane, iar cei nevaccinați sunt udați cu apa rece a lui „tu nu ai voie!” când defapt „ai voie” să fii liber… Înseamnă ca niciodată nu ai fost liber… Ironia face ca cei vaccinați  s-au vaccinat ca să fie liberi.., nu doar sănătoși… Ori asta arată că experimentul a atins un maxim: mă vaccinez să fiu liber, chiar dacă e posibil ca în 10 ani de acum încolo să apară probleme majore de sănătate de la inocularea acestei supe, și să mor… Experimentul a anihilat instinctul de conservare…

În experimentul cu maimuțoaicele, oamenii de știință erau „dumnezeii ” maimuțelor. Ei aveau dreptate, iar maimuțele, chiar dacă sunt iubitoare de banane, s-au aliniat pentru că altfel „te bate dumnezeul tău!”, chiar daca dumnezeul tau este unul opresiv, nemernic, brutal.

Priviți în jur: medicii împreună cu știința farmaceutică, au inoculat în mentalul turmei ca fiind dumnezeii salvării, cu toate că realitatea obiectivă spune altceva. Ei sunt cei care au instituit dileala asta, au fost plătiți pe cap de covidat viu/mort deci sunt părtași la experiment… Ei sunt maimuțele care aduc dictatura „nu ai voie că ești asimptomatic/netestat/nevaccinat” uitând că, atunci când experimentul se va încheia… vor fi maimuțele sacrificate de cei care au generat experimentul…

„Pentru cei ce au urechi de auzit și ochi de văzut..”

Stejarel Ionescu / Jurnalist, scriitor, editor, terapeut

Sursa: OficialMedia

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile