Fară Categorie

Fasciștii ucraineni: Batalionul Azov a ucis trei etnic grec pentru că vorbeau rusă – Refugiați greci din Mariupol: „Soldații ucraineni ne-au oprit și ne-au amenințat, soldații ruși ne-au liniștit (+VIDEO)

Momentele șocante trăite de etnicii greci originari din Sartana, la periferia orașului Mariupol, în estul Ucrainei, au fost descries de aceștia.

Refugiații din Sartana se află de o săptămână în unitățile de găzduire ale municipalității Zografu din Atena, iar copiii lor au început deja școala.

„Soldații ucraineni ne-au oprit și ne-au amenințat”

Vorbind despre fuga lor din Mariupol printr-un culoare umanitar, o refugiată vorbind în greacă, cu un accent ucrainean distinct, a spus pentru OPEN TV: „Îmi amintesc că, atunci când au plecat din Mariupol, soldații ucraineni ne-au oprit și ne-au amenințat”. „Soldații ruși în tancuri încercau să ne calmeze după toate astea”, a adăugat ea, scrie Greek City Times.

Un alt refugiat grec a spus în rusă: „Mă simt mai în siguranță în Grecia decât în ​​Ucraina, dar este greu pentru că este o altă țară, alți oameni”.

Un alt etnic grec din Mariupol a spus că nu poate scăpa din orașul asediat pentru că va fi ucis de batalionul „neo-nazist” Azov.

„Fasciștii ucraineni”

La sfârșitul lunii februarie, în vreme ce forțele ruse asediau orașul Mariupol, în care trăiesc peste 120.000 de etnici greci în localitățile din jur, inclusiv Sartana, SKAI news a vorbit cu un etnic grec, Kiouranas care locuiește în oraș și care i-a descris pe „fasciștii” ucraineni.

Întrebat de SKAI dacă plănuia să părăsească orașul, Kiouranas a răspuns: „Cum pot pleca? Când încerci să pleci, riști să dai peste o patrulă a fasciștilor ucraineni, Batalionul Azov”.

„M-ar ucide și sunt responsabili pentru tot”, a adăugat el.

La începutul acestei luni, un corespondent al presei ruse a intrebat civilii: „Puteți, ca greci din Sartana, să spuneți ceva compatrioților voștri din Grecia?”

„Nimeni nu ucide pe nimeni aici. Rușii nu ucid pe nimeni. Nimeni nu trage în civili aici”, au declarat ei. „De îndată ce rușii au venit aici, ne-au adus imediat ajutor. Chiar acum, imediat după ce împușcăturile au încetat.

„Acum nu ne întreabă nimeni dacă ești ucrainean sau grec, despre originea ta, ce limbă vorbești. Rușii nu fac discriminări. În timp ce ucrainenii au făcut-o, ne-au forțat să vorbim doar ucraineană”.

Batalionul Azov din Mariupol, o unitate neo-nazistă a Gărzii Republicane Ucrainene, care intră sub comanda Ministerului de Interne, avea sediul la Mariupol și a discriminat, persecutat și torturat ne-vorbitori de limbă ucraineană, inclusiv greci, potrivit sursei .

Cu doar câteva zile înainte ca trupele ruse să înceapă să treacă în Ucraina, batalionul Azov a ucis un etnic grec și a împușcat alți doi doar pentru că vorbeau rusă.

 

Sursa: national.ro 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile