Actualitate

FDA, a respins vineri solicitarea depusă de compania Pfizer, privind adăugarea unei a treia doze – Asta e medicină sau comerţ?

Adepţii celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid au primit o lovitură de la autorităţile americane, spre exemplu. Autoritatea federală americană în domeniul medicamentelor, FDA, a respins vineri solicitarea depusă de compania Pfizer, privind adăugarea unei a treia doze suplimentare la schema completă de vaccinare.

Membrii Comitetului FDA au votat asupra următoarei formulări: „Susțin datele din studiul clinic aprobarea unei doze suplimentare administrate persoanelor de cel puțin 16 ani, la cel puțin șase luni de la finalizarea schemei inițiale?”. Respingerea a fost votată cu 16 la 2.

De ce a fost respinsă cererea Pfizer?

Specialiştii de la FDA nu sunt siguri că a 3-a doză ar fi benefică pentru toţi pacienţii. Ei au îndoilei în legătură cu siguranța unei doze suplimentare la adulții tineri și la adolescenți și s-au plâns de lipsa datelor privind siguranța și eficiența pe termen lung în cazul celei de-a treia doze.

Există totuşi şi un compromis: FDA a aprobat recomandarea ca doza suplimentară să fie administrată persoanelor cu vârste de cel puțin 65 de ani și celor expuși riscului de a face forma gravă a infecției cu COVID.

În SUA, 54,4% din populație a fost complet vaccinată iar ritmul de vaccinare este de circa 342.000 de persoane imunizate în fiecare zi.

FDA vrea să-şi facă propriile teste

Angajaţii Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite au refuzat să exprime o poziţie privind autorizarea rapelului vaccinului pentru Covid-19 al Pfizer, afirmând că nu au evaluat încă toate datele disponibile.

”Este posibil să existe multe studii relevante, dar FDA nu a evaluat independent sau nu a verificat datele fundamentale sau concluziile lor. Unele dintre aceste studii, inclusiv date din programul de vaccinare din Israel, vor fi discutate în timpul unei întâlniri din 17 septembrie”, a anunţat FDA.

Oamenii de ştiinţă şi alţi experţi în domeniul sănătăţii au criticat în mod repetat planul, afirmând că datele citate de oficialii din domeniul sănătăţii nu sunt convingătoare, ei caracterizând presiunea administraţiei pentru rapeluri ca fiind prematură.

 

Sursa: national.ro 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile