Actualitate

Femeie din CLUJ moartă cu COVID-19 după administrarea celor două doze de vaccin Pfizer. Test greșit sau vaccin ineficient?

O clujeancă de 70 de ani a murit pe secția de ATI COVID, chiar dacă era vaccinată cu ambele doze de vaccin Pfizer, redă Antena3.

Defuncta avea un număr de 6700 de anticorpi. Un alt caz arată că o femeie de 50 de ani a ajuns la Spitalul de Pneumoftiziologie cu o formă moderată de COVID-19, la peste o lună după administrarea celei de-a doua doze de vaccin.

Explicația medicilor

„Avea dozele făcute, avea titru de anticorpi mare, a fost confirmată cu COVID și avea afectare pulmonară de peste 85%. Asta a fost. Explicația este greu de găsit”, a declarat Victor Andrașoni, directorul medical al Spitalului Municipal Turda.

Și managerul unității medicale, dr. Ovidiu Stănilă, a afirmat: „Nu am o explicație, iar colegii mei infecționiști nu se pronunță deocamdată vizavi de particularitatea acestui caz”.

Opinie separată face unul dintre doctorii care au tratat-o pe pacientă în secția de Terapie Intensivă. Dr. Sergiu Habago consideră că pacienta nu suferea de COVID, ci de o pneumonie clasică, cu suprainfecție bacteriană, care a păcălit testul PCR să o dea pozitivă, deși femeia a mai făcut alte 4 teste antigen, toate negative. Asta arată și cât de inexacte sunt testele PCR în depistarea coronavirusului, adăugăm noi.

A făcut insuficiență cardio-circulatorie acută, insuficiență multiplă de organe, detresă respiratorie severă. A fost intubată, ventilată, au căzut toate organele. În certificatul de deces poate apărea Covid, fiindcă a ieșit testul PCR pozitiv. Poate că a jucat un rol cândva, dar nu cred că de Covid a murit.

Părerea mea este că este vorba despre o infecție veche, s-a vaccinat apoi și a ieșit acest test PCR. Nu putem spune niciodată că s-a vaccinat și a murit”, a declarat dr. Sergiu Habago pentru g4media.ro.

Așadar, se demonstrează că testele PCR nu sunt exacte, infecția COVID poate avea mai multe forme și persoanele nu mor de la acest virus, ci cu el.

 

Sursa foto: Digi24.ro

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile