Actualitate, Politic

Florin Cîțu a semnat un document istoric, ce ne aruncă direct în calea furiei lui Vladimir Putin!

Florin Cîțu a spus că România a fost și va continua să fie un susținător ferm al suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și că țara noastră va rămâne ferm angajată în implementarea politicii de nerecunoaștere a anexării ilegale a Crimeei de către Federația Rusă.

Premierul nostru a făcut aceste declarații la deschiderea Summit-ului inaugural al Platformei Internaționale Crimeea, care are loc luni la Kiev.

România susţine accederea Ucrainei în UE

Florin Cîţu a menţionat că România susține aspirațiile Ucrainei de a deveni membru al comunității europene și euro-atlantice.

România a fost primul stat membru UE care a ratificat Acordul de Asociere între UE și Ucraina. De asemenea, Summitul NATO de la București a recunoscut dreptul Ucrainei de a deveni membru al Alianței, atunci când vor fi îndeplinite condițiile.

Știm din propria noastră experiență că realizarea acestor obiective necesită viziune, sprijin public solid și voință politică.

Ca țară vecină și partener al Ucrainei, încurajez ferm conducerea politică a Ucrainei să accelereze reformele economice și sociale necesare, pentru a realiza transformarea democratică a societății și prosperitatea ei pe termen lung.

Beneficiile vor fi împărțite întregii societăți ucrainene, inclusiv de către minoritatea română care locuiește în Ucraina, și vor contribui la încurajarea armoniei sociale, a stabilității și a prosperității„, a mai declarat Cîțu.

Ne-am alăturat “Platformei Crimeea”

Premierul Florin Cîțu, însoțit de ministrul de externe, Bogdan Aurescu, se află luni, la Kiev, pentru a participa la deschiderea summitului denumit „Platforma Crimeea”, pe care administrația ucraineană îl lansează cu o zi înainte de a marca 30 de ani de la independența țării.

Este un eveniment la care participă președintele Vladimir Zelenskiy și mai mulți lideri regionali, inclusiv Maia Sandu, dar și adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană.

Sursa: Andrei Ștefan/ Ziarul National

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile